324379001

TÜTÜNCÜ AK GENÇLİKLE BULUŞTU

TÜTÜNCÜ AK GENÇLİKLE BULUŞTU

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gerginliğe karşı itidal çağrısı yaptı.

Teröre tepki eylemlerinde yaşanan gerginliğe karşı itidal çağrısı yapan Başkan Hakan Tütüncü, ?Vatan hainleri haricinde herkesin içi çok yanıyor. İtidali elden bırakmamalıyız. Tepkimizi vurarak, kırarak göstermemeliyiz. Kürt esnafımızın işyerlerini yakmak bize felakete götürür.?

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ak Parti Antalya İl Gençlik Kolları yönetimi ve üyeleriyle sohbet toplantısında bir araya geldi.

Meclis toplantı salonundaki buluşmada Ak Parti Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı ve Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı görevlerini yapan Tütüncü, partili gençlerle ufuk turu yaparak, siyasetteki tecrübelerini paylaştı. 

Vefa ziyareti anlamlı bir çalışma oldu

Başkan Tütüncü de konuşmasına, ?Ömer´i ve sizleri kardeşim olarak görüyor ve sizinle samimiyet ortamında çalışmalarımızı sürdürmemizin doğru olduğunu düşünüyorum.? diyerek başladı.

İl Gençlik Kolları´nın başarılı çalışmalar yaptığına değinen Tütüncü, ?Geçmişle gelecek arasında bağ kurmak için teşkilatın kuruluşunda yer alan isimlere vefa ziyareti yaptınız. Bu ziyarette partide görev alan isimlerle gençlik kolları üyelerinin bir araya getirilmeniz çok anlamlı bir çalışma oldu.? dedi.

Siyasetin okulu gençlik kollarıdır

Tütüncü, siyasetin okulunun olmadığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Kimileri siyasetin okulunu, Siyasal Bilgiler Fakültesi olduğunu düşünürler. Bu büyük bir yanılgıdır. Siyasetin okulu Hukuk Fakülteleri de değildir. Siyasetin okulu teşkilatlardır.

Gençlik kolları da aslında siyasetin okuludur. Bu okulda kendinizi iyi yetiştirirseniz ve ciddi bir gayreti de ortaya koyarsanız gelecekte hedeflerinize kavuşmanız mümkün olur. Büyük hayaller kurmayı kendinize yakıştırın.

Bu hareket içerisinde başarı yakalamış çok arkadaşımız oldu. Şu an Antalya Milletvekili olan Mustafa Köse, ben Gençlik Kolları Genel Başkanı iken kendisi İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısıydı. Gelecekte iyi yerlerde olmasını diliyorum. Kendisi bunu hak ediyor.?

Erdoğan mazlumlar adına 5 ülkeye baş kaldırdı

Konuşmasının devamında Ak Parti´ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a karşı yapılan algı operasyonlarına değinen Tütüncü, şunları söyledi: ?2009´da çok önemli kırılma yaşandı. Bu kırılma, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın, Davos´ta, İsrail Başkanına ?one minute´ demesiydi.

One minute, bütün dengeler altüst oldu. İlk defa Müslüman bir ülkenin bir başbakanı, ezilenlerin, mazlumların savunucusu olarak Davos´ta bir İsrail başbakanına haddini bildirmişti. Bu açıklamadan sonra Türkiye´de bazı şeyler kötüye gitmeye başladı.

Sağdan ve soldan hükümetin üzerine gelmeye başladılar. Arkasından Gezi hadisesi ve 17 Aralık algı operasyonları meydana geldi. Türkiye´yi kargaşa içerisinde sokmak istediler. Milletin sağduyusu ve Erdoğan ve arkadaşlarının kararlı tavrı bu oyunu bozdu.

Tayyip Bey, 2009 one minute ile yaptığı çıkışı Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu´nda yaptığı konuşmada nirvanaya ulaştırdı. BM Genel Kurulu´nda dünyadaki tüm mazlumların misyonunu üstlenmiş bir cumhurbaşkanı olarak dünya beşten büyüktür, dedi.

BM kararlarına veto hakkı olan 5 ülke vardır. Erdoğan´ın, dünya 5´ten büyüktür, mesajı aslında Türkiye´nin patronu olduğunu iddia eden o ülkelere karşı açık ve net bir baş kaldırmaydı.?

Dev projeler kimi rahatsız etti?

Tütüncü, Türkiye´nin jeopolitik önemini artıracak dev projelere imza atmasının bazı ülkeleri rahatsız ettiğinin altını çizerek, şöyle devam etti: ?Sayın Recep Tayyip Erdoğan, üç tane önemli proje açıkladı. Bunlar 3. havalimanı, 3. köprü ve Kanal İstanbul projeleridir.

Diyeceksiniz ki, 2 tane köprü vardı. 3.´sünün yapılması kimi, nasıl rahatsız eder? 3. köprünün üzerinden raylı sistem geçecek. Bu raylı sistem, Londra ile Pekin´i birbirine bağlayan bir demir yolu ağını dünyaya kazandırıyor. Bu demir yolu ağı, Doğu ile Batı´yı birbirine çok yaklaştırıyor. Türkiye, bu ulaşım hattı ile coğrafyadan kaynaklı gücünü zirveye taşıyacak.

Kanal İstanbul projesinin ne önemi var, diyeceksiniz. Şu an Boğazlar´ın hâkimiyeti Türkiye´ye ait değil. Türkiye Cumhuriyeti (TC) tam bağımsız bir ülkedir ama Boğazlar´ın hâkimiyeti 1938´de imzalanan Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile TC´nin elinde değildir.

Bu proje ile Sıcak denizlere inmeye milli bir politika olarak benimsemiş Rusya´yı karşına alıyorsun. Devletler hukukunda 100 yıl sonra anlaşmalar hükümsüz kalır. 2038´te Montrö Boğazlar Sözleşmesi çöpe atılacak. Aslında Kanal İstanbul, Türkiye´yi 2038 hedeflerine ulaştırmaya dönük uzun vadeli bir projedir.

2038´den sonra Boğazları istediğin gibi kapatabileceksin. Karadeniz´den Akdeniz´e, Akdeniz´den Karadeniz´e geçmek isteyenlere Kanal İstanbul´u kullanmalarını isteyebileceksin.

Diyeceksiniz ki İstanbul´da zaten 2 tane havaalanı var. Bu 3. havalimanı kimi nasıl korkutsun, endişelendirsin? İnşası süren 3. Havalimanı yılda 150 milyon yolcu kapasiteli olacak. Doğu, batı, kuzey ve güney arasındaki tek aktarım istasyonu olacak.

Bu hizmeti veren dünyada iki tane havaalanı var. 1.´si Almanya Frankfurt Havalimanı, 2.´si Fransa Charles de Gaulle Havaalanı. 3. havaalanı ile bu iki ülkenin havaalanı sinek avlamaya başlayacaklar. Bu Almanya´nın ve Fransa´nın işine gelir mi? Gelmez?

Londra ile Pekin´in trenle bağlanması İngiltere´nin hiç hoşlanmadığı bir iş. Kanal İstanbul, Rusya´nın hiç beğenmediği bir iş. O zaman bu ülkeler ne yapmalı. Bir araya gelmeliler ve Türkiye Cumhuriyet´ini boğmalılar. Türkiye´yi boğmak, Recep Tayyip Erdoğan´ı boğmaktır.

Neden? Çünkü uluslararası siyaset bir satranç maçına benzer. Maçta hedef şahı mat etmektir. Şahı mat edince oyun ne olur, biter. O zaman Türkiye´nin şahı Erdoğan olduğuna göre Erdoğan´ı indirelim ve Türkiye´yi teslim alalım, istiyorlar.?

Şahı mat etmek istiyorlar

Bu üç önemli projeden dolayı Türkiye üzerinde çirkin oyunlar oynandığına dikkat çeken Başkan Hakan Tütüncü, ?Bugün yaşadığımız hadiseler bu merkezde cereyan eden hadiselerdir. Türkiye´yi bölmenin, parçalamanın, Türkiye´de Arap Baharı misali bir karmaşa çıkmasının en önemli yolu Türkiye´nin içerisindeki farklılıkları kaşımaktan geçiyor.

Türkiye´de farklı etnik yapılardan insanlar var. Türkiye´de çok farklı düşüncelerde insanlar var. Bu düşünceleri kaşımak, farklılıklar üzerinden ayrıştırıcı bir politika üretmek istiyorlar. En önemli etnik farklılığımız da Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde yaşayan Kürt kardeşlerimizdir.

O zaman Türk ve Kürtler arasında bir fitneyi doğurabilmek için ırk temelindeki illegal bir örgüte ihtiyaç vardı. Bu örgütte PKK´ydı. Kanlı terör örgütü PKK´nın hain saldırıları ne zaman başladı? 1984´te. 30 binin üzerinde şehidimiz var. Terörle mücadele de birçok bedel ödedik.

Hükümetimiz, terörün oluşturduğu kaygıları ortadan kaldırmak için çözüm sürecini başlattı. Birileri tarafından bu süreç istismar edildi. Bugün Türkiye´de birileri, terörün, karmaşanın sorumlusu olarak Recep Tayyip Erdoğan´ı, arkadaşlarını ve Ak Parti hükümetlerini gösteriyorlar. Hedef ne? Hedef, şahı mat etmektir.?ifadesini kullandı.

Tepkiyi vurarak, kırarak göstermeyin çağrısı

Başkan Hakan Tütüncü, teröre tepki eylemleriyle ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı: ? Terörle mücadelede hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah´tan rahmet; yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Terör, insanları tahrik edip sokağa dökmek; terör kardeşi, kardeşe düşman etmek ister.

Duygusallıkla hareket edersek, öfke ile kalkanın zararla oturduğu gibi duyguyla hareket edenin yanlış yerlere ulaşacağı mukadderdir.

Bir siyasetçi olarak Türkiye´de şu an vatan hainleri haricinde herkesin canının çok yandığını düşünüyorum. İtidali elden bırakmamalıyız. Tepkimizi vurarak, kırarak göstermemeliyiz. Manavgat´ta, Alanya´da Kürt esnafımızın işyerlerini yakmak bize felakete götürür.?



KEPEZ'İN RIZA'SI ARAYI AÇIYOR

RIZA SÜMER BAŞKANDAN GÖRKEMLİ START

KEPEZ'İN RIZA'SINDAN VEFALI BAŞLANGIÇ

MANAVGAT'TA TURGAY AKAR FARKI

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN CUMHUR İTTİFAKI ORTAKLARINA ZİYARET

ANTALYA BAŞKAN TÜTÜNCÜ'YÜ BAĞRINA BASTI

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN SICAĞI SICAĞINA İLK AÇIKLAMA GELDİ

BAŞKAN İŞLEK ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNU YAPTI

AK PARTİLİ ALİ ÇETİN'DEN BÖCEK'E ULAŞIM ELEŞTİRİSİ

AK PARTİ ANTALYA TEŞKİLATINDAN MECLİS ÇIKARTMASI

AK PARTİLİ TAŞ; “DAVAMIZ HİZMET, SEVDAMIZ MİLLET”

Manavgat, Aksu ve Serik’te MHP coşkusu

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu