324379001

TÜTÜNCÜ KEPEZ´E İYİ BAKIYOR

TÜTÜNCÜ KEPEZ´E İYİ BAKIYOR

Başkan Hakan Tütüncü, bugüne kadar 35 bin 047 kişiye kalp sağlığı taraması hizmeti götürdüklerini söyledi.

Kepez Belediyesi´nin, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi İşbirliği ile 22 mahallede başlattığı kalp sağlığı taraması Gündoğdu Mahallesi´nde devam etti.

Belediyenin gezici sağlık tırında gün boyunca 244 vatandaşın, kolestrol, tansiyon, şeker ölçümü, kalp akım grafiği (EKG) çekimi ve uzman doktorlar tarafından muayeneleri yapıldı.
Yapılan tetkikler, EKG ve muayene sonuçlarının değerlendirilmesinin ardından, bu bulgular vatandaşlarla paylaşılarak, tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verildi. Kalp sağlığı riski taşıyan kişilerin ise hastane randevusu oluşturularak, hastaneye nakilleri gerçekleştirildi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de Gündoğdu Mahallesi´ndeki kalp sağlığı taramasını ziyaret etti. Taramaya gelen vatandaşlarla sohbet eden Başkan Hakan Tütüncü, yaptığı açıklamada Kepezlilerin kalp sağlığı ile yakından ilgilendiklerini söyledi.

Risk taşıyanların tedavileri yaptırılıyor

Kepez Belediyesi olarak her yıl kalp taraması gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Başkan Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Bu yıl 2 bin Kepezliyi kalp sağlığı taramasından geçirdik. Her yıl da 5 bin ile 6 bin arasında hemşehrimizi sağlık taraması hizmeti veriyoruz. Bugüne kadar 35 bin 047 vatandaşımıza kalp taraması hizmetini götürdük. Sağlık taramasında vatandaşlarımızın sadece belli değerlerine bakarak, siz hastaneye gidebilirsiniz ya da hastaneye gitmenize gerek yok gibi bir yaklaşımız içerisinde değiliz. Kalp taraması, bu yaklaşımın çok ötesinde bir anlam ifade ediyor. Taramada risk grubuna girdiği tespit edilen kişiler, belediyemiz tarafından hastaneye sevki yapılarak, tedavisinin yapılması sağlanıyor.?

Sağlıklı insan mutlu olur

Bir yandan temel belediyecilik hizmetlerini diğer yandan sosyal belediyecilik hizmetlerini devam ettirdiklerine işaret eden Tütüncü,?İyi bir şehir meydana getirdiğinizde o şehirde yaşayanları da mutlu etmiş olursunuz. Sağlıklı olmayan bir insanın da mutlu olması düşünülemez. Bu nedenle Kepez´in sağlığı ile yakından ilgileniyoruz.? dedi.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliği ile kalp sağlığı taramalarını sürdüreceklerini belirten Başkan Hakan Tütüncü, taramada emeği geçenlere teşekkür etti.
Gündoğdu Mahalle Abdil Bulut ve vatandaşlar da sağlık taramasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Sağlık taramasına Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy da eşlik etti.

Kalp sağlığı taramasının devam edeceği mahalleler:

Avni Tolunay 26.01.2015
Emek 28.01.2016
Şafak 02.02.2016
Özgürlük 04.02.2016
Ünsal 09.02.2016
Kirişçiler 11.02.2016

 



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu