Tarih: 06.11.2025 05:11

ASAT, Konyaaltı bölgesine 164 milyon TL'lik içme suyu yatırımı yapıyor

Facebook Twitter Linked-in

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü, Konyaaltı ilçesinde yer alan Üçoluk, Hisarçandır, Yarbaşçandır ve Feslikan mahallelerini kapsayan 'Konyaaltı Bölgesi ve Yaylaları İçme Suyu Şebeke Hattı Yapım İşi'ni 164 milyon 219 bin TL bedelle hayata geçiriyor.

ASAT Genel Müdürlüğü, Konyaaltı'nın toplam 39 mahallesinde yürüttüğü altyapı çalışmalarına devam ederken, bölge genelinde içme suyu hatlarını yenileyerek vatandaşlara daha kaliteli ve kesintisiz içme suyu hizmeti sunmayı hedefliyor.

Yaylaların Su Sorununa Çözüm

ASAT'ın başlattığı bu kapsamlı çalışma ile özellikle yaz aylarında nüfus artışının yoğun olduğu yaylaların içme suyu sorunu da çözülecek. Mevsimsel nüfus artışıyla birlikte su tüketiminin önemli ölçüde yükseldiği bölgelerde, bu yatırım hem yerleşik vatandaşların hem de yaylalarda yaz dönemini geçiren vatandaşların içme suyu ihtiyacını güvence altına alacak.

171 Bin Metrelik Modern Altyapı

Proje kapsamında toplamda 10 bin metre düktil boru, 150 bin metre polietilen boru ve 11 bin metre PPRC boru kullanılacak. Ayrıca 1.600 adet su sayacı yenilenerek, abone bağlantıları güncellenecek. Bu sayede hem şebeke altyapısı modernize edilecek hem de mevcut sistemin verimliliği artırılacak.

Sürdürülebilir Su Temini

Bu kapsamlı çalışma ile birlikte yıllardır çeşitli sorunlarla karşılaşılan içme suyu problemi çözülerek, mahallelerin altyapısı modern standartlara taşınacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgede su kalitesi artacak, arıza, kaçak ve kesinti gibi problemler en aza indirilecek.


Antalya,Antalya Belediyesi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —