Kayseri Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kokteyl düzenledi. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nde gerçekleştirilen programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in yanı sıra AK Parti MKYK Üyesi ve Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Temeltaş, KASKİ Genel Müdürü Yavuz Çağan, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ve kentte görev yapan basın mensupları katıldı.
"Sağlıklı ve Huzurlu Nice Yıllar"
Programda basın mensuplarına hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, herkesin Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik etti. Büyükkılıç, basın çalışanlarının sağlıklı ve huzurlu nice yıllar geçirmesi temennisinde bulundu.
Birlik ve Dayanışma Vurgusu
Büyükkılıç, konuşmasında birlik, beraberlik ve dayanışma mesajı verdi. Aynı şehir ve ülkede, Türk bayrağı altında bulunmanın önemine değinen Büyükkılıç, ülkeyi ve şehri korumanın, bir aile anlayışı içinde çalışmanın gerekliliğini ifade etti.
Kayseri basınının şehrin sesi olduğunu belirten Büyükkılıç, yapılanların vatandaşa ulaşmasında medyanın rolünü önemsediklerini söyledi.
Kayseri'nin kadim bir medeniyetler şehri ve bir zenginlikler şehri olduğunu kaydeden Büyükkılıç, şehrin tarihi, kültürü, turizmi, sanayisi ve ticaretiyle öne çıktığını vurguladı. Büyükkılıç, kendilerine güvenen hemşehrilerine layık olmak için el ele hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti.
"İyi ki Varsınız"
Büyükkılıç, sivil toplum kuruluşlarının ve odaların taleplerini her zaman önemsediklerini söyledi. Gazetecilerin gününü tekrar tebrik eden Büyükkılıç, "İyi ki varsınız" dedi ve 2026 yılında daha verimli çalışmalar için kenetlenme çağrısı yaptı.
"Meslek Bir Sevda İşi"
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise gazeteciliğin bir sevda ve dert işi olduğunu söyledi. Doğru haberi vermenin, şehrin meselelerini dert edinmenin ve halkı bilgilendirmenin önemli bir emek gerektirdiğini belirten Çiçek, zor günlerde doğru tarafta duran gazetecilere sahip olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Vali Çiçek, Kayseri'deki gazetecilerin gününü kutladı.
AK Parti MKYK Üyesi ve Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da konuşmasında, halka ulaşmada ve yapılan işleri vatandaşa göstermede basının rolüne dikkat çekti. Kayseri'de basınla huzur içinde çalıştıklarını ve birbirlerine destek olduklarını söyleyen Ataş, basın mensuplarının gününü kutladı.
Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da basının önemine vurgu yaparak, gazetecilerin gününü tebrik ettiler.
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ise yöneticilerin programa katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kösedağ, yöneticilerin her zaman medyanın yanında olduğuna şahit olduklarını ifade etti.
Programın devamında Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, basın mensuplarıyla samimi sohbetler gerçekleştirerek genç basın çalışanlarına tavsiyelerde bulundu.