BAKAN TUNÇ: DEPREM BÖLGESİNDE ADALET ALTYAPISI GÜÇLENİYOR
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Osmaniye Adalet Binası'nın ihalesinin yarın yapılacağını duyurdu. Adalet hizmetlerinin en temel unsurlarından birinin güvenli ve işlevsel fiziki altyapı olduğunu vurgulayan Tunç, "Her zaman önceliğimiz olan depremden etkilenen illerimizde yeni adalet binaları yapıyor, adaleti güçlü temeller üzerine yükseltiyoruz." ifadelerini kullandı.
Bakan Tunç, Osmaniye Adalet Binası'nın depreme dayanıklı şekilde inşa edileceğini, binada teknolojinin tüm imkanlarının kullanılacağını belirtti. Yeni adalet binası; 45 bin 884 metrekare kapalı kullanım alanına sahip olacak. 2 bodrum, zemin ve 5 kattan oluşacak binada, 136 hakim ve Cumhuriyet savcısı odası, 58 duruşma salonu, 148 kişilik toplantı/konferans salonu ve 337 araçlık otopark yer alacak.
Adalet Bakanlığı, Türkiye genelinde yürüttüğü yeni bina projeleriyle sadece fiziki kapasiteyi değil, adalet hizmetlerinin kalitesini ve erişilebilirliğini de artırmayı hedefliyor. Yeni adalet sarayının tamamlanmasıyla birlikte, Osmaniye'de vatandaşlara sunulan adalet hizmetlerinin daha hızlı, güvenli ve konforlu bir ortamda sağlanması planlanıyor.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Adalet hizmetlerimizin etkinliğini artırmak ve vatandaşlarımızın memnuniyetini en üst noktaya çıkarmak için fiziki kapasitemizi güçlendirmeye devam ediyoruz. Yapımına en kısa sürede başlayacağımız binamızın adalet teşkilatımıza, Osmaniye'mize, ülkemize ve milletimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." dedi.