Tarih: 19.10.2025 15:57
Sakarya'ya Bilim Merkezi ve Kültür Kampüsü Geliyor
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, 7 bin 500 metrekare alan üzerinde inşa edilen Bilim Merkezi'ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Alemdar, "Şehre kazandırılacak bu eser, çocukların ve gençlerin bilimle, teknolojiyle ve yenilikle buluşacağı bir öğrenme merkezi olacak. Bilim Merkezi, Türkiye Yüzyılı vizyonunun Sakarya'daki yansımasını oluşturacak" dedi.
Temel Atıldı, Çalışmalar Sürüyor
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, 7 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen Bilim Merkezi'nin temelinin atıldığı Donatım bölgesinde incelemelerde bulundu.
Dört Projeden Oluşan Kampüs
4 projeyle dev bir kampüs
Belediye Başkanı, Aziz Duran Parkı karşısında SASKİ Teknik Birimler Alanı yanında
Kültür ve Yaşam Kampüsü inşa edileceğini açıkladı.
Kampüs içerisinde Bilim Merkezi, Şehir Kütüphanesi, Belediye Hizmet Binası ve Şehir Tarih ve Kültür Müzesi olmak üzere dört farklı projenin yer alacağı belirtildi.
Gençlere Bilimsel İmkan
"Bilim Merkezi'miz 7 bin 500 metrekare alanda yükseliyor"
"Gençlerin ufkunu genişletecek, Sakarya'ya değer katacak Bilim Merkezi'nin temel çalışmalarına devam ediyoruz. Şehre kazandırılacak bu önemli eser, sadece bir yapı değil; çocukların ve gençlerin bilimle, teknolojiyle ve yenilikle buluşacağı bir öğrenme merkezi olacak. 7 bin 500 metrekarelik alanda inşa edilecek merkez, Türkiye Yüzyılı vizyonunun Sakarya'daki yansımasını oluşturacak. İçerisinde sergi alanları, seminer salonları ve atölyeler bulunacak bu merkezde gençler hem keyifli vakit geçirecek hem de bilimsel çalışmalarla kendilerini geliştirecek."
Sakarya,Sakarya Belediyesi
Sakarya,Sakarya Belediyesi
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —