Afyonkarahisar Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi

Belediye Başkanı Burcu Köksal başkanlığında toplanan mecliste, park açılışları, altyapı yatırımları, Şeb-i Arus anma programı ve Deprem Master Planı hazırlıkları gibi konular görüşüldü.

ARALIK AYI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Burcu Köksal başkanlığında toplandı. Köksal, meclis gündemine geçilmeden önce geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleştirilen etkinliklere değindi.
 

PARKLARIN YENİLENMESİ VE AÇILIŞI
Gündeme geçilmeden önce bazı konuları ele alan Başkan Köksal, "Mevcutta olan fakat popülaritesini yitiren veya deforme olmuş yeşil alan ve parkları yeniliyor, yenilerini yaparak halkın hizmetine sunmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda; Selçuklu Mahallesi Şehit İrfan Sefa Caddesi üzerinde yer alan LÖSEV Parkı açıldı. Ali İhsan Paşa Mahallesi'nde Temmuz Ayı'nda gerçekleştirilen Mahalle Buluşmasında verilen söz üzerine Pınar'ın Parkı açıldı. Ayrıca, belediye tarafından kapsamlı bir yenileme çalışmasıyla yeniden düzenlenen Nuri Demirayak Parkı, modern ve yaşanabilir yeni yüzüyle hizmete açıldı." dedi.

 

ALTYAPI YATIRIMLARINDA SON DURUM
Yapılan diğer çalışmalara da değinen Belediye Başkanı Burcu Köksal, "Dönemde 15 adet içme suyu sondaj kuyusu açılmış olup, bunlardan 5 tanesi sisteme alınmıştır. 10 kuyu için Terfi Merkezi Yapım İşi devam etmektedir. Dörtyol Mahallesi İçme Suyu Arıtma Tesisi yakınında 3 mw'lık GES Projesi'nin yapım ihalesi gerçekleştirilmiştir. Belediye ekiplerince kendi imkanlarıyla kuyu hatları da dahil olmak üzere dönemde 26 bin 54 metre içme suyu ana hattı döşenmiştir. Selçuklu Mahallesi Kanalizasyon Kolektör Yapım İşi şu an devam etmekte olup, işin yaklaşık %60'ı tamamlanmıştır. Belediye ekiplerince, kendi imkanlarıyla 6 bin 370 metre olmak üzere, toplamda dönemde 29 bin 910 metre kanalizasyon hattı döşenmiştir. Yine belediye ekiplerince, 2. Küçük Sanayi ile şehrin muhtelif cadde ve sokaklarında toplamda 5 bin 350 metre yağmur suyu hattı döşenmiştir." ifadelerini kullandı.

Yapılan bu hizmetler için harcamalara değinen Köksal, "Kısaca, bu yapılan hizmetler için dönemde yaklaşık 943 milyon TL harcama yapılarak vatandaşların hizmetine sunulmuştur. Güneş Enerji Santrali Projesi, İller Bankası aracılığı ile Dünya Bankası'ndan kredi çekilerek yapılacaktır. Altyapı yatırımları rutin olarak devam edecektir. Şunu da belirtmek isterim ki, vatandaşların kullanımına sunulan içme ve kullanma suyunun, arıtma tesisi laboratuvarında her gün düzenli olarak analizleri yapılmaktadır. Ayrıca, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da kontrol ve denetim izlenimleri düzenli olarak yapılmaktadır. Ülkenin birçok yerinde kuraklıklar nedeniyle yaşanan su sıkıntısı hepimizin malumudur. Ben bu vesile ile tüm vatandaşlardan, hem gelecek için hem de şu an için su tasarrufu konusunda gerekli önemi göstermelerini bir kez daha rica ediyorum." dedi.
 

ŞEB-İ ARUS ANMA PROGRAMI İÇİN PROTOKOL
Hz. Mevlânâ'nın 752. Vuslat Yıldönümü münasebetiyle 12-19 Aralık 2025 tarihleri arasında Şeb-i Arûs Anma programları düzenlenmesi amacıyla belediye ve Uluslararası Mevlevî Kültürünü Yaşatma Derneği ile ortak işbirliği protokolü yapılması için Belediye Başkanı Burcu Köksal'a yetki verilmesi hakkındaki teklif, Belediye Meclis Üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. Köksal, Afyonkarahisar'ın Mevlevilik açısından önemine değindi.

 

DEPREM MASTER PLANI HAZIRLIKLARI BAŞLIYOR
Belediye sorumluluk alanında yer alan yapı stokunun depremselliğinin değerlendirilmesi, zemin ve jeolojik-jeoteknik özelliklerin belirlenmesi, afet risklerinin azaltılması ve şehir planlamasında bilimsel verilere dayalı yol haritasının oluşturulması amacıyla gerekli bütçenin planlanması, uzman kuruluşlarla protokoller ve teknik çalışmaların yapılabilmesi adına "Deprem Master Planı" hazırlıklarının başlatılması hakkındaki teklif oy birliği ile kabul edildi.
"Deprem Master Planı" gerçekleştirilirse bu alanda ilk il olunacağını vurgulayan Belediye Başkanı Burcu Köksal, "Deprem riski yüksek olan bir iliz. Yapı stokunun belirlenmesi, buna göre hazırlıkların yapılması gerekiyor. 6 Şubat depreminde ne yazık ki çok can kaybı oldu. Allah korusun bir deprem olursa, bir can kaybı yaşanmadan atlatmak istiyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni yapma gayretindeyiz." dedi.

 

İKİ PARKA YENİ İSİMLER VERİLDİ
Orhangazi Mahallesi'nde Hüseyin Tiryakioğlu ve 1770. Sokak kesişiminde bulunan yeşil alana "Eczacılar Parkı" isminin verilmesi ve Fatih Mahallesi'nde 779 ve 784 nolu sokakların kesişiminde bulunan parka "Şehit Önder Özen Parkı" isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

BİR SONRAKİ MECLİS TOPLANTISININ TARİHİ
2026 Yılı Ocak Ayı Meclis Toplantısının 5 Ocak Pazartesi günü, saat 18.00'de olması oy birliği ile kabul edildi.


Afyonkarahisar,Afyonkarahisar Belediyesi

Afyonkarahisar,Afyonkarahisar Belediyesi

Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

“Ford’lar İyilik İçin Doluyor” Projesi Başladı

350 bin TL’ye herkes Antalya’da tapu sahibi oluyor

Sur Yapı Antalya’da 25.000 kişi yaşıyor

SUR YAPI YK BAŞKANI ELMAS; ‘2025 VARLIĞA DÖNME YILI OLACAK‘

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!