Tarih: 02.09.2016 13:43

ANTALYASPOR RENKLERİ MURATPAŞA´DA

Facebook Twitter Linked-in

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal´ın yaşanabilir bir çevre hedefiyle birer kent mobilyasına dönüşen kentin en sevimsiz yapıları ?elektrik trafoları´na şimdi Antalyaspor imzası atılıyor. Muratapa´nın sokak ressamları kuruluşunun 50´inci yılında Antalyaspor armasını parklara, mahalle aralarına taşıyor.

Türkiye´nin son 2 yıl içinde ürettiği 330 bin metrekare yeşil alanıyla lider belediyesi Muratpaşa, 7´den 77´ye ilçenin tüm kesimlerinden insanlarını buluşma noktası parkların ?en sevimsiz´ yapıları elektrik trafolarını da Muratpaşa´nın bir kent dokusunu haline getirmeye başardı.

Sinan Demir´le birlikte ressam Mehmet Karasu ve boya ustası Hüseyin Özel´in çalışmalarıyla trafo duvarları tuvale dönüştü. Çocukların oyun oynadığı parklarda, mahalle aralarında yer alan trafolara yapılan resimlerle parkların müdavimlerine, mahalle sakinlere farlı bir dünyanın kapıları aralanırken Tahılpazarı Mahallesi´ne bir trafoya buğday hasadı, geleneksel Osmanlı Pazarı´nın kurulduğu Meydankavağı Mahallesi´ndeki trafoya Osmanlı sokak satıcıları resmedildi.

Muratpaşa´nın sokak ressamları, Belediye Başkanı Ümit Uysal´ın kültür?sanatın gücü ve renklerin yardımıyla ilçede başlattığı dönüşümde Sinan Mahallesi Çarşısı´nı boyadı. Antalya´nın ?açık hava alışveriş merkezi´ özelliğine sahip mahallesinde yer alan parkın meydan olarak yeniden düzenlenmesinin ardından zemini farklı renklerle boyandı.

Ekip, Muratpaşa´da son olarak trafolara Antalyaspor imzasını taşımaya başladı. Kentin takımının 50´inci yılı anısına hazırlanan trafolarda kırmızı beyazlı takımın arması yer alıyor. Antalyasyor´un renklerine boyanan trafoda ayrıca ?Şehrini Destekle? sloganı da yer alıyor.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —