BAŞKAN HAKAN TÜTÜNCÜ GENÇLERLE BULUŞTU

BAŞKAN HAKAN TÜTÜNCÜ GENÇLERLE BULUŞTU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Hayatının bir döneminde çalışmanın bedelini ödemeyenler, hayat boyunca çalışmadığının bedelini öderler.” dedi

Kepez Belediyesi, 2022 yılının ilk gençlik buluşmalarını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi’nde gerçekleştirdi. Moderatörlüğünü Ahmet Coşkun Çağlıyan’ın üstlendiği gençlik buluşmasına Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, konuk oldu. Başkan Tütüncü, okul yıllarından siyasete, 2009 yılından da belediye başkanlığına uzanan hayatını anlattı.

Başkan Tütüncü önce Moderatör Ahmet Coşkun Çağlıyan’ın, ardından da öğrencilerin sorularına samimiyetle cevap verdi.  Başarmak için çok çalışmak gerektiğini vurgulayan Tütüncü, üniversite sınavının ilkinde mezuna kaldığını, ikincisinde ise ilk 2 bine girdiğini ve bunu çok çalışarak başardığını vurgulayarak, “Hedeflerinize ulaşmanın anahtarı çalışmak, çalışmak, çok çalışmak” dedi.

OKUMAK RUHUN GIDASI

Bir öğrencinin lise yıllarında kitapla aranız nasıldı, sorusuna Başkan Tütüncü; “Eğer yemek yemezsek vücudumuzun ihtiyacı olan gıdayı almazsak, zayıf düşeriz, hastalanırız. Bence okumak da ruhun, beynin gıdası… Okumadığımız zaman ruhumuz ve beynimiz beslenemeyeceğinden dolayı hayatı tam anlamıyla zihnimizde tamamlayamayız diye düşünüyorum. Lise yıllarında okumaya merakım vardı. Okuma alışkanlığını kazandığım ilk yıllar lise yıllarım diyebilirim.

Ama ben üniversitede cinnet derecesinde kitap okuyordum. Haftada 4 kitabı satır satır okuyordum. Okumak sanılanın aksine zor bir eylem değil. Doğru okumayı bildikten sonra ayda 150-200 kitabı çok rahat okuyabiliyorum. Hızlı okumanın yöntemleri var. Bunlar okudukça geliştirilecek beceriler.

Okumadan kendimizi geliştirmeden yetiştirmeden dünyanın nereye gittiğini zihnimizde tam olarak tanımlayamıyoruz. Aydın lisede yetişiyor. Okuma alışkanlığını kazandığımız yer, kitap okumaya başladığımız yer, hayata tanımlamaya başladığımız yer, adeta ruhumuzu ve kimliğimizin inşa edildiği yer bana göre liseler… Üniversitelerde ihtisaslaşma yeri…” diye cevap verdi.

HAYAT BOYUNCA BEDEL ÖDERSİNİZ

Günde kaç saat çalışıyorsunuz sorusuna da: “Çalışma saatim günde 15-16 saatin altına düşmüyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; “Tek bir şeye ihtiyacımız var oda çalışkan olmak…” Çalışkan olmak geleceğimiz, yarınlarımız için çok önemli bir unsur. Hayatının bir döneminde çalışmanın bedelini ödemeyenler hayat boyunca çalışmadığının bedelini öderler. Hayat güzel, çalışmakta güzel.” dedi.

ÇOK ÇALIŞMAYA İHTİYACIMIZ VAR

Bugünün gençlerini çok kıskandığını da dile getiren Tütüncü, “Şimdi internetten sanal turlarla Singapur kütüphanelerini geziyorum. Oradan yola çıkarak bizim kütüphanelerimize nasıl bir farklılık kazandırabiliriz, Kepez’in gençlerine, kitapseverlere, kitap kurtlarına nasıl yeni bir dünya armağan edebiliriz. Benim gönlümde bunlar var. Üretmek için, farklılık yaratmak için çok çalışmaya ihtiyacımız olduğu bir dönemdeyiz.” diye konuştu.

ÇALIŞAN FARKINI ORTAYA KOYAR

20 sene önce üniversiteden mezun olduğunu hatırlatan Tütüncü, o dönemde ülkede ne çok üniversite vardı, nede üniversite mezunu vardı. Ama şimdi hem üniversite sayısı, hem de üniversite mezunu sayısı arttı. Herkes üniversite mezunu, herkes üniversite okuyor, ama senin farkın ne? O farklar bizim farklı olmamızı sonuçluyor. Aranan insan olmamızı sonuçluyor.

Dolayısıyla kendimiz için yeni donanımlar için çalışmalıyız. Herkes belediye başkanı, ama bizim farkımız ne? Belediyecilik nedir? Asfalt döker,  yol açar, binalar yapılır ruhsat verir, pazar yerlerinde zabıta tedbirleri güvenliği sağlar. Belediyelerden beklenen bunlar. Bunu zaten herkes yapıyor. Bunun dışında neler yapabiliriz, bunun için çok çalışmamız gerekiyor. Çalışan her yerde kendi farkını ortaya koyar. “ dedi.

KEPEZ’E 2023’E 16 KÜTÜPHANE

“Kepez’in her yerinde kütüphaneler olsun diye yola çıktık ve bugün ilçede 9 tane faal kütüphane var.” diyerek sözlerini sürdüren Tütüncü,  “Planlamamız 2023 sonuna Kepez’e 16 kütüphane kazandıracağız. Cumhuriyet’in 100. yılında Kepez’in 16 kütüphanesi ve milyonlarca da kitabı olacak. Kitap sayısı bakımında da 200 binin üzerine çıktık. Dokuma Fabrikası içerisinde Cemil Meriç Kütüphanesi’nin Akdeniz bölgesinin en zengin kütüphanesi oldu. Sadece orada 130 bin kitap var. Bu kütüphane 365 gün 24 saat hizmet veriyor.” ifadelerini kullandı.  

GENÇLERLE, ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELMEK

TOBB Öğrencileri, Başkan Tütüncü’ye en son okuduğu kitapları, günlük hayatta en çok keyif aldığı ve en çok zorlandığı şeyleri ve yaptığı bir spor olup olmadığını sordu. Tütüncü, “En çok keyif aldığım gençlerle bir araya gelmek, çocuklarla bir araya gelmek. Çünkü onların pencerelerinden hayata bakmayı çok seviyorum. Günlük çalışma hayatı içerisinde bir takım zorluklarla karşı karşıya kalabiliyoruz, ama bu zorlukları yine sevgiyle aşıyoruz.” dedi.

TÜTÜNCÜ’DEN BASKET ATIŞI

Basket bol oynamayı çok sevdiğini söylemesi üzerine bir öğrencinin “Başkanım, şimdi oynayalım mı?” sözleri üzerine “Evet oynayalım “cevabı veren Başkan Tütüncü, öğrencilerle spor salonuna giderek basket atışı yaptı.



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu