BAŞKAN TÜTÜNCÜ FİDELERİ TOPRAKLA BULUŞTURDU

BAŞKAN TÜTÜNCÜ FİDELERİ TOPRAKLA BULUŞTURDU

Kepez Belediyesi, atıl halde iken tarlaya dönüştürdüğü 540 dönümlük tarım arazisinde gerçekleştirdiği ilk buğday hasadının ardından, Antalya Orman Çiftliği’ne karpuz ve kavun ekti

Kepez Belediyesi, tarımda farkındalık oluşturmak için bölgede atıl halde iken tarlaya dönüştürdüğü 340 dönümlük, Antalya Orman Çiftliği’ndeki 200 dönümlük alana buğday ekmiş ve geçtiğimiz günlerde de buğday hasadını gerçekleştirmişti. Bereketli bir hasadın ardından, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün talimatıyla  Antalya Orman Çiftliği’nde karpuz ve kavun ekimine de başlandı.

Ekim öncesi toprak sürülerek, havalandırıldı ve ardından da sulama sistemi döşendi. Toprak suyla buluşturulduktan sonra, karpuz ve kavun ekimine hazırlandı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, buğday ekimi ve hasadında olduğu gibi karpuz ve kavun ekimine de katıldı. Karpuz ve kavun fidelerini toprak buluşturan Başkan Tütüncü, Antalya Orman Çiftliği’nin bereketli topraklarını ekime hazırlayan tüm belediye çalışanlarına emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Atıl bir alanı tarıma kazandırdık

Kepez Belediyesi’nin özellikle ‘Orman Çiftliği Projesi’ ile birlikte tarımda yeni farkındalıklara sayfa açmaya devam ettiğini belirten Tütüncü, “Orman çiftliğimiz 200 dönüm atıl bir alanın tarıma kazandırılması, taşlık, çalılık bir alanın ihya edilmesi ve sonra buranın ürünlerle buluşturulması, ürünlerin hasat edilmesi, hasat edilen ürünlerin çeşitli yerlerde hayatın çeşitli alanlarında hemşerilerimizle paylaşılması ile bambaşka bir farkındalık merkezi haline geldi.

Burada buğday hasadımızı gerçekleştirdikten sonra, yaz sezonunda da bu arazileri değerlendirelim istedik. Yeni bir sayfa daha açtık. Aslında bu yaz sezonunda ekibimiz yeni bir farkındalığa vesile oldu. Bu topraklar su ile buluşturuldu, su ile buluşturulan topraklar karpuz ve kavun fideleri ekilmek suretiyle yaza hazırlandı. Burası yaz boyunca da hemşehrilerimize ürün sağlayacak bir tarım merkezi haline geldi. Şimdi sezon sonunda elde ettiğiniz ürünü yine burada hemşerilerimize paylaşacağız.”dedi.

Bu topraklar bire bin veren topraklar

“Kuru bir toprağın yerine göre taşlık çalılık bir arazinin emek emek nasıl bir çiftliğe dönüştüğünü ve bu bereketli toprakların nasıl anlamlı hale getirildiğini gösteren bir proje oldu, bu projemiz.” diyen Başkan Tütüncü, “ Dolayısıyla her zaman ifade ettiğimiz gibi bizim çiftliğimizin de sloganı ‘Bire bin veren topraklar bu topraklar.’ Yeter ki bu topraklara emek vermesini bil. Emek verirsek toprak bize o emeğin karşılığını veriyor. Tarımsal üretimin çok önemli olduğunun altını çizmeye devam edeceğiz.

Orman Çiftliğimiz, farklı projelerle, farklı ekim sezonlarında hemşehrilerimize bereket olmaya devam edecek. Biz buradan elde ettiğimiz ürünleri de sosyal içerikli projeler çerçevesinde hemşehrilerimize ulaştırmaya devam edeceğiz.  Bu çiftliği ürünleri sosyal yardım kampanyalarımızın, ya da sosyal desteklerimizin en önemli membalarından da birisi haline gelecek. Bundan dolayı büyük bir mutluluk içerisindeyiz.

Arkadaşlarımdan hububatı kaldırınca yerine yaz ekimi yapmalarını istemiştim. Bunun en önemli sebebi de bu toprakların su ile buluşturulmasıydı. Buranın sulama sistemi de yapıldı. Buraya su da getirildi, enerji de getirildi. Arkadaşlarımız çalışıyor. Onlarla gurur duyuyorum. Önemli projelerin çalışmalarını onlarla birlikte gerçekleştiriyoruz. Kepez’in gerçek mimarı onlar aslında… Bu tarlada çalışan işçimizden bürokrat arkadaşlarımıza, şeflerimize, müdürlerimize kadar çok iyi çalışan bir ekibimiz var.  Bu ekip bütün övgüleri hak eden bir ekip… Bütün bu güzellikleri de ortaya koyan arkadaşlarım onlar.”diye konuştu.

Çiftçinin tarlası yandı, bizim de yüreğimiz

Orman çiftliğini ekerken, amaçlarının ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz ekmek vermeyi hedeflediklerini hatırlatan Tütüncü, “Ama yolda yürürken, süreç ilerlerken bir başka şey karşımıza çıktı. Döşemealtı'nda 1 yıllık emekleri yangın afeti ile heba olan köylülerimizin mağduriyeti karşımıza çıktı.  Onların tarlaları yandı, ama bizimde yüreğimiz yandı.

O zaman bu çiftlik ürünlerini onlara gelecek yıl içinde bereket olarak sunmalıydık.  Tarlası yanan bütün Döşemealtı çiftçimize buradan elde ettiğimiz buğdaydan çıkardığımız tohumlukları ilettik, onlarla paylaştık. Bu çiftlik onlara bereket oldu. Antalya Orman Çiftliği sadece Kepez'de değil, ‘Komşuda pişer bize de düşer’ özdeyişine tam da uygun bir vaziyette çevre ilçelerimizdeki sosyal amaçlı projelere de ürün sağlayan bir yer haline geldi.

Bizim amacımız,  örnek olmak, tarımda farkındalık meydana getirmek. Biz bu çiftliği ektik. 540 dönüm atıl araziyi tarıma kazandırdık. Bizim bu köylerimizde atıl vaziyette duran birçok tarla için bu aslında ufuk oldu.  Ekim yaptığımız arazilerin etrafındaki tarlaların bu yıl işlendiğini gördük.  Oralardan ürün alındığını gördük. Tarımın ne kadar önemli olduğunu hep beraber bir kez daha gördük.”dedi.

Amacımız örnek olmak

“Biz buğday üretmek için, kavun, karpuz üretmek için yola çıkmadık.” diyerek sözlerine devam eden Tütüncü, “Amacımız o değil.  Kamu idareleri, belediyeler, özellikle yerel yönetimler kaynaklarını ortaya çıkarmalı ve vatandaşını örnek olmalıdır. Aslında Orman Çiftliği projemizin kalbindeki zihniyet, mantık, düşünce bu idi. Tarıma farkındalık meydana getirmekti. Topraklarımızı ekersek ürün devşiririz. Bu üründe hepimize yeter. Bu bereketli topraklar asla boş kalmamalı…” ifadelerini kullandı.

Antalya Orman Çiftliği’nin cici konuları olacak

Büyük bir özenle ekilen Antalya Orman Çiftliği’ndeki karpuz, kavun tarlalarının bu yıl cici cici konularının olacağını de belirten Tütüncü, “Şehrimizin öğrencileri buraya gelerek kavun ve karpuzun nasıl yetiştirildiğini, bir çiftlik ortamının nasıl olduğunu görecekler. Bu da onlar için güzel bir gezi olacak.”