Tarih: 21.12.2017 13:48

ÇOCUKLU EVİN HİJYEN KURALLARI

Facebook Twitter Linked-in

Bebek doğar doğmaz aileleri bir telaş basar. Evde hangi kurallar uygulansa, temizlikle ilgili nelere dikkat edilse tartışıp durulur. Yaşadığımız çevrenin sağlığımız üzerine etkisi büyük. Özellikle büyümekte olan çocukların sağlıkları ve ileriki yaşlardaki durumları çevreden çok etkilenir. Liv Hospital Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nermin Tansuğ çocuklu evin hijyen kurallarını anlattı.

Önce evde sağlıklı ortam sağlanmalı

Genellikle bebek doğar doğmaz bir telaş başlar. Eve giren çıkan eş-dost sayısı sınırlanır. Çevremizde olabilecek hastalığa neden olan mikropları öldürebilecek en kuvvetli deterjanlar kullanılır. Rüzgar, esinti olmasın diyerek pencereler açılmaz, eller antiseptik sabunlar ile yıkanır, sterilizatörler kullanılır, hatta bebekler içme suyu ile yıkanır. Evde evcil hayvan varsa uzaklaştırılır.

Çocukları bulaşıcı hastalıklardan korumak için fanus gibi bir ortam sağlanır. Aslında enfeksiyonlardan korunmak için evdeki hijyen kurallarına dikkat ederken aşırıya kaçmamak gerekir. Çünkü aşırı hijyen de başka hastalıklara neden olabilir.

Son yıllarda astım gibi alerji hastalıklarının görülme sıklığının artmasında aşırı hijyen kuralları suçlanıyor. Bu yüzden çocukları temiz hava ve çevre koşullarının olduğu doğal ortamlarda yetiştirilmeye çalışılmalıdır.

BUNLARA DİKKAT EDİN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —