EMO BAŞKANI ŞABAN TAT; ‘KİRALAMANIN TAKİPCİSİ OLACAĞIZ’

EMO BAŞKANI ŞABAN TAT; ‘KİRALAMANIN TAKİPCİSİ OLACAĞIZ’

Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İKK Sekreteri Şaban Tat ‘Narenciye Bahçesi’nde gerçekleşen kiralama ile ilgili bir açıklama yaptı

Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İKK Sekreteri Şaban Tat açıklamasında; “Kentimiz için son 20 yıllık süreçte yaşanan nüfus değişiminin beraberinde getirdiği ve temelinde mülkiyet olgusu ile doğrudan bağlantılı olan ruhsatsız yapılaşma, altyapı sorunları, tarım arazileri, kıyılar ve korunan alanlarda yaşanan tahribatlar geleceğimiz için endişe yaratmaktadır.

İlimizde nüfusun en yoğun olduğu İlçeler uydu görüntüleri yardımı ile incelendiğinde, mezarlık alanları haricinde betonlaşmamış çok fazla alan kalmadığı tespit edilmektedir. Şehrimizin merkezinde, biz Antalya’da yaşayanlar için ve Antalyamızı ziyaret eden tüm insanların can damarlarından bir tanesi olan Narenciye Bahçesi ve hemen doğu sınırında yer alan Vakıflara ait Narenciye çiftliğinin günümüzde ne derece önem arz ettiği ortadadır.

Söz konusu taşınmazlardan, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait yaklaşık 61 dönüm yüzölçümüne sahip Demircikara Mahallesi'nde yer alan 447 ada, 3 parsel, geçtiğimiz haftalarda yapılan bir ihale sonucunda kiraya verilmiştir” dedi. 

Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İKK Sekreteri Şaban Tat ayrıca; “Tarımsal üretimin önemli simgelerinden olan söz konusu Narenciye Bahçesi, Bölgede adını verdiği Narenciye Caddesi ve Portakal Çiçeği Bulvarı ile Antalya’nın en kıymetli Tarımsal nitelikli taşınmazlarından bir tanesidir. Antalya’nın tarımsal yapısı için büyük önem taşıyan Narenciye Çiftliği, tarımsal araştırmalar ve sürdürülebilir tarım uygulamaları için kritik bir merkez olan Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (BATEM) alanını her açıdan etkilemektedir. Vakıflar genel müdürlüğünün kiraya verdiği bu alanın, yüksek verimli ve hastalıklara dayanıklı narenciye türlerinin geliştirilmesi amacıyla modern tarım teknikleriyle değerlendirilmesi gerekmektedir. Vakıflar bölge müdürlüğünün kiraya verdiği, Narenciye Çiftliği’nin amaç dışı kullanımı hem tarımsal yeniliklerin önünü kesecek hem de kentin ekolojik dengesine zarar verecektir. Yeşil alanların azalması, yerel üreticilerin teknik destekten yoksun kalması gibi olumsuz sonuçlara yol açacaktır. Bu nedenle, Narenciye Çiftliği’nin korunması ve doğru şekilde değerlendirilmesi elzemdir” şeklinde konuştu. 

Başkan Tat sözlerine; “Antalya’nın sürdürülebilir tarım uygulamaları ve ekolojik dengesi için büyük öneme sahip olan Narenciye Çiftliği’nİn korunmasını ve amacına uygun kullanılmasını ısrarla savunduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz. Bu alanın farklı amaçlarla kullanılması, sadece yerel tarımı değil, kentin geleceğini de tehlikeye atacaktır. Narenciye Çiftliği’nin Antalya’nın sürdürülebilir gelişimi için taşıdığı bu kritik rolün bilincindeyiz ve bu alanın korunması için her türlü önlemi alacağımızı kararlılıkla belirtmek isteriz” diyerek son verdi. 



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu