324379001

EN ÇOK MÜLTECİ TÜRKİYE´DE YAŞIYOR

EN ÇOK MÜLTECİ TÜRKİYE´DE YAŞIYOR

Dünyadaki mültecilerinin yüzde 14´ünün Türkiye´de bulunduğu belirlendi

Dünyadaki mültecilerin ülkelere göre dağılımı belli olurken, mültecilerin yüzde 14´ünün Türkiye´de bulunduğu görüldü. Böylelikle Türkiye´nin en çok mülteci barındıran ülke olduğu kaydedildi.

Ayrıca dünyadaki mültecilerin yarısının sadece 6 ülke içinde bulunması dikkat çekti.

Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press,mültecilerle ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi.

Ajans Press ve ITS Medya´nın dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre bu yıl mültecilerle alakalı basına 17 bin 814 haber yansıdığı tespit edildi.

8 yıldır Türkiye´nin gündeminde yer alan Suriyeliler ile alakalı basına yansıyan haber adedi ise 35 bin 988 olarak kayıtlara geçti.

Ajans Press´in World Economic Forum verilerinden elde ettiği bilgilere göre dünyadaki mültecilerin ülkelere göre dağılımı belli oldu.

Böylelikle mültecilerin yüzde 14´ünün Türkiye´de bulunduğu görülürken, Türkiye´nin en çok mülteci barındıran ülke olduğu kaydedildi.

Mültecilerin yaşadığı diğer ülkeler ise yüzde 11 ile Ürdün, yüzde 9 ile Gazze ve Batı Şeria, yüzde 6 ile Lübnan, yüzde 5 ile de Pakistan ve Uganda olarak saptandı.

İçişleri Bakanlığı verilerine göre de Türkiye´de yaşayan geçici koruma kapsamındaki güncel Suriyeli sayısı 3 milyon 687 bin 244 olarak belirlendi.