Tarih: 25.09.2024 16:41

HAVASAK 750 bin yolcuyu uçağına taşıdı

Facebook Twitter Linked-in

Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan HAVASAK ulaşım sistemi, 4 yılda 750 bin kişinin uçak yolculuğu sorununa çözüm oldu. Sakarya’dan ve civar bölgelerden yüzbinlerce kişi alternatif aramadan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bineceği uçağa taşındı. 2024 yılının ilk 9 ayında ise 250 bin yolcu HAVASAK’ı tercih etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan HAVASAK’lar 4 yıldır havayolu seyahati yapacak olan vatandaşları Sabiha Gökçen’e taşıyor.

Yüzbinlerce kişi
Sık sık uçak yolculuğu yapan kişiler için büyük bir fırsat olan HAVASAK ulaşım sistemiyle 4 yılda 750 bin yolcu Sabiha Gökçen’e taşındı. HAVASAK’ların 4’ncü yıldönümünde açıklanan verilere göre 2024 yılının ilk dokuz ayında ise 250 bin yolcuya hizmet verildi.

HAVASAK çözüm oldu
Şehrin ulaşım altyapısını güçlendiren, filosuna her geçen gün yeni araçlar ekleyen, güzergahını genişleten Büyükşehir, Sakarya’da havayolu seyahati için alternatifler üzerinde yorulan binlerce vatandaşı sorununu HAVASAK’la çözdü.

Her gün 38 sefer
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali’nde kurulan ulaşım sistemi, bünyesinde barındırdığı 9 otobüs ile 19 gidiş ve 19 geliş olmak üzere 24 saatte toplamda 38 sefer yapıyor.
Terminalden Sabiha Gökçen havalimanına seferler saat 03:00 ile akşam 21:00’a kadar, havalimanından ise 07:00 ve gece 01:00’a kadar her saat başı düzenli olarak yapılıyor.

HAVASAK’ı nasıl kullanırım?
Havalimanı yolculuğu için HAVASAK’ı kullanmak isteyen vatandaşlar, www.havasak.com.tr adresinden veya Sabiha Gökçen, terminal, Demokrasi Meydanı ve Şal Sokak satış noktasından biletlere ulaşabiliyor. Bilet alımı sırasında servis hizmetini şehrin hangi noktasından alacağını bildiren yolcular, seferden bir süre önce belirttikleri adreslerden alınıyor ve terminale taşınıyor. Servis hizmeti şu an için merkez, Erenler ve Serdivan bölgelerinde veriliyor. Ayrıca 28-Çarşı, 29-Serdivan, 3 ve 7-Erenler belediye otobüs hatları HAVASAK yolcularını bilet gösterildiğinde ücretsiz olarak terminale taşıyarak servis hizmetine destek oluyor.

 


Sakarya,Sakarya Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —