Tarih: 15.10.2024 10:52

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya: Terör Propagandasına Müsamaha Göstermeyeceğiz

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Diyarbakır’da düzenlenmeye çalışılan yasa dışı miting ve terör propagandalarına yönelik kararlı açıklamalarda bulundu. Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Diyarbakır Valiliği'nin yasaklama kararına rağmen, yasa dışı şekilde miting düzenlemek isteyen kişilere ve terör örgütü lehine propaganda yapanlara yönelik operasyonlar hakkında bilgi verdi.
 
Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, açıklamasında şunları belirtti:
 
"Diyarbakır'da yaşanan kışkırtıcı ve şiddeti öven sahnelere kesinlikle müsamaha göstermeyiz. Bölücü terör ve ülkemize yönelik tüm tehditleri bertaraf etmeye kararlıyız. Yasa dışı miting girişiminde bulunan ve terör örgütünü destekleyici sosyal medya paylaşımları yapan 47 hesap yöneticisi tespit edilmiş ve haklarında işlem başlatılmıştır."
 
Ayrıca, terör örgütü lehine propaganda yapan ve yasa dışı eylemlere katılan şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonlarda:
Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, operasyonları yürüten Cumhuriyet Başsavcılıklarını, Emniyet Genel Müdürlüğü, TEM, İstihbarat ve Siber Suçlarla Mücadele birimlerini tebrik etti.
 
"Terör örgütleriyle mücadelemiz azim ve kararlılıkla sürecek" ifadelerini kullanan Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, milletin duasının güvenlik güçleriyle olduğunu vurguladı.
 

Diyarbakır’da yaşanan kışkırtıcı, terör propagandası yapılmaya çalışılan ve şiddeti öven sahnelere kesinlikle müsamaha göstermeyiz.

Bölücü terör dâhil ülkemize ve demokrasimize yönelik her türlü tehdidi bertaraf etmeye karalıyız.

Diyarbakır Valiliği tarafından “kamu düzeni ve… pic.twitter.com/Hy5qqy8WOh

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) October 15, 2024

Ankara,İç İşleri Bakanlığı
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —