Tarih: 07.05.2018 18:19

MANAVGAT´TA BAŞPEHLİVAN BALABAN

Facebook Twitter Linked-in

Manavgat Ilıca Stadı´nda düzenlenen 7. Manavgat Belediyesi Geleneksel Yağlı Güreşleri´nde 50´si başpehlivan olmak üzere 700 güreşçi er meydanına çıktı. Mücadele eden güreşçiler arasında yer alan Konyaaltı Belediyesi´nin başpehlivanı İsmail Balaban, birincilik kürsüsüne çıkan isim oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ahmet Kumbul, Antalya CHP Milletvekili Nefi Kara, Konyaaltı Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ayhan Abay ve Konyaaltı Meclis Üyeleri Hacet Kavak ve Nail Avcı ile birlikte güreş alanına giren Başkan Muhittin Böcek, burada Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen tarafından karşılandı.

Beraberindeki heyetle birlikte başpehlivanların ikinci tur kura çekimine katılan Başkan Muhittin Böcek, Konyaaltı Belediyesi adına güreşen başpehlivanlar İsmail ve Turan Balaban, Hasan Cengiz, İbrahim Çoraman başta olmak üzere tüm sporculara başarılar diledi.

7. Manavgat Belediyesi Geleneksel Yağlı Güreşlerine hızlı başlayan Konyaaltı Belediyesi başpehlivanı İsmail Balaban rakiplerini yenerek yarı finale yükseldi.  Yarı finalde Ali Gürbüz´ü yenen İsmail Balaban, final karşılaşmasını Şahali Kurt ile yapan Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanı İsmail Balaban, bu rakibini de yenerek birincilik kürsüsüne çıkan isim oldu.

2018 yılında şuana kadar 5 güreşe katılan İsmail Balaban, bunlardan 2´sini birincilikle, 1´ini ikincilik, 2´sini de üçüncülükle tamamladı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —