Tarih: 25.06.2018 16:11

MURATPAŞALI YABANCILARA EĞİTİM

Facebook Twitter Linked-in

Muratpaşa Belediyesi´nin kentte yerleşik yabancılara yönelik Türkçe kursunda, 4´üncü dönem öğrencileri, hafta sonu yazılı ve sözle sınavda ter döktü. Sınavı başarıyla geçen 30 kursiyer Türkçe dil sertifikasını aldı.

İstanbul ve Ankara´nın ardından Türkiye´de en çok yabancı uyruklunun yaşadığı Antalya´da, Muratpaşa Belediyesi yerleşik yabancılar için başlattığı Türkçe kursunda 4´üncü dönem sona erdi.

Ruslar başta olmak üzere Çin, Suriye, İran, Ukrayna, Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan vatandaşlarının katıldığı kurs programında yazılı ve sözlü sınavlar hafta sonu yapıldı.

Muratpaşa Belediyesi´nin Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi´yle birlikte düzenlendiği kursun ardından yapılan sınavlarda 50 ortalama başarısı gösteren 30 kursiyer sertifikalarını aldı.  

Sertifika almaya hak kazanan komşularını kutlayan Başkan Uysal, ?Muratpaşa´da çok kültürlü bir yaşam gündelik hayatın bir parçası.

Bu çok kültürlülüğü sahiplenip şehrin yerel yönetimi olarak onlara dilimizi öğretiyoruz. Şehir hayatından onlarla daha fazla kaynaşıyoruz? diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —