Tarih: 06.10.2023 15:55

PUSAT’IN SUYU 4 EYLÜL BARAJI’NA ULAŞTI…

Facebook Twitter Linked-in

Pusat Özen Barajından 4 Eylül Barajına çekilen isale hattı çalışmalarında son viraja girildi. Toplamda 52 km uzunluğunda yapımı devam eden hattın 1. etabı tamamlanarak 4 Eylül Barajı suya kavuştu.


Belediye Başkan Yardımcımız Kenan Karataş, DSİ Bölge Müdürü Zafer Aslan ile birlikte 4 Eylül Barajı ishale hattında devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.


Çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini dile getiren Başkan Yardımcımız Kenan Karataş, “Geçtiğimiz hafta Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin ile birlikte yaptığımız incelemeler neticesinde ilgili firmamızla da görüşerek 4 Eylül Barajında suyun bu hafta geleceğinin sözünü vermiştik. Çok şükür ekiplerimizin yoğun çalışmaları neticesinde söz verdiğimiz gibi Pusat Özen Barajından gelen suyumuz 4 Eylül Barajımıza ulaşmış durumda. Kasım ayı içerisinde 2. etabını da tamamlamayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda ilimizde yaşanan su sorununu da çözüme kavuşturmuş olacağız. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.


DSİ Bölge Müdürü Zafer Aslan ise yaptığı açıklamada, “Şu anda Pusat Özen Barajımızdan 4 Eylül Barajı arasındaki ishale hattı çalışmalarının ilk etabının son noktasında bulunuyoruz. Geçtiğimiz hafta Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin ile verdiğimiz söz ışığında bu hafta içerisinde barajımıza suyu ulaştıracağımız söylemiştik. Şu anda da barajımıza suyu ulaştırmış bulunuyoruz. Kasım ayı içerisinde de 2. etap çalışmalarını hızla tamamlayıp iki baraj arasında tam kapasite çalışacak şekilde sistemimizi bitirmiş olacağız. İlimize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadesini kullandı.


Sivas,Sivas Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —