Tarih: 11.10.2024 21:23

SİVAS AKILLI ŞEHİRCİLİK ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ…

Facebook Twitter Linked-in

Belediyemiz öncülüğünde 9-10 Ekim tarihleri arasında “Akıllı Şehir Yolunda Sivas Çalıştayı” gerçekleştirildi.


Bilgi ve iletişim teknolojileri kullanılarak vatandaşların yaşam kalitesini arttırmak amacıyla hayata geçirilmesi planlanan akıllı şehircilik hizmetlerinin değerlendirildiği çalıştayın açılış programına; Belediye Başkanımız Dr. Adem Uzun, Vali Vekili İhsan Maskar, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Emin Serin, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yunus Emre Şeker, CBS Genel Müdür Yardımcısı Dr. Akın Kısa, il protokolü, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.


Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’ndeki programda ilk olarak söz alan Belediyemiz Akıllı Şehir Müdürü Hasan Çağlar, “Müdürlüğümüz teknoloji, bilgi ve veriyi kullanarak katma değer üreten, merkezinde insan ve çevre olan, akıllı teknolojilerle şehrin geçmiş değerlerini geleceğe taşıyan, ‘kültür ve iklim dostu Sivas’ vizyonuyla görevini sürdürmektedir” dedi.


Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yunus Emre Şeker ise “Çalıştayın ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz adına başarılı geçmesini ve hayırlı sonuçlar vermesini temenni ediyorum. Belediye başkanımıza bu kıymetli etkinliği gerçekleştirdiği için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Ardından söz alan Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Akın Kısa; “Bu tarz etkinliklerin tüm Türkiye'de yaygınlaşmasını istiyoruz. Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü olarak tamamen inovasyona yönelik, şehirlerimizin çok hızlı bir şekilde dönüşümünü sağlamak için rehberlik yapmaya başladık. Dünyada akıllı şehirler konusundaki tüm faaliyetleri izleyemeye aldık. Dünyanın 4. ulusal akıllı şehir stratejisini hazırladık. Bu konuda öncü olduğumuz anlamına geliyor. Sonrasındaysa bunu şehirlerimize nasıl yansıtabiliriz, bunun planlamasını yapıyoruz. İnşallah 2025 yılından itibaren İç Anadolu Bölgesi olarak daha hızlı ilerlemeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.


Belediye Başkanımız Dr. Adem Uzun ise “Sivas’ı akıllı şehirler konsepti çerçevesinde daha ileri taşımak, sürdürülebilirliği ve yaşam kalitesini artırmak için neler yapabiliriz diye düşünmek, konuşmak ve eylem planları hazırlamak üzere bir araya geldik. Bu çalıştayın, şehrimiz için yenilikçi yaklaşımların tartışılması ve uygulanabilir çözümlerin üretilmesi açısından büyük bir öneme sahip olduğunu düşünüyorum. Amacımız, Sivas’ı akıllı şehirler sıralamasında daha üst sıralara taşımak ve toplumsal refahı artırmak. Sizlerin değerli katkıları, bu hedeflere ulaşmamızda belirleyici olacak” diyerek şehir gelinde hayata geçirilen ve kısa zamanda yapılması planlanan akıllı şehircilik uygulamalarından bahsetti.


Son olarak katılımcılara hitap eden Vali Vekili İhsan Maskar, “Bugün burada Sivas'ımızı geleceğe taşıyacak önemli bir adımı hep birlikte atmaktayız. Akıllı şehir çalıştayında ilimizi teknolojik imkânlarla daha yaşanabilir, daha sürdürülebilir, daha rekabetçi bir konuma getirme yolunda el birliği yapıldığını görmekteyiz. Sadece tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkarak değil, aynı zamanda teknolojik gelişmelere ayak uydurarak yenilikçi çözümler üretmemiz gerekmektedir. Belediyemiz başta olmak üzere emeği geçen tüm kamu kurumlarına teşekkür ediyorum” dedi.


Konuşmaların ardından ilk gün; Akıllı Şehir Stratejileri, Dünyadan ve Türkiye’den Akıllı Şehir Örnekleri, Yerel Yönetimlerde Akıllı Şehir Uygulamaları, Akıllı Şehir Teknolojileri başlıkları altında 4 ayrı panel gerçekleştirildi.


Çalıştayın ikinci günüde ise Akıllı Yönetişim-Akıllı İnsan, Coğrafi Bilgi Sistemleri-Bilgi Güvenliği-Bilgi Teknolojileri, Sürdürülebilir Çevre, Gelişmiş Altyapı, Akıllı Ulaşım, Şehrin Afet Dirençliliği, Gelişmiş Mekân Yönetimi, Sosyal Kalkınma ve Akıllı Ekonomi olmak üzere 9 ayrı başlıkta yuvarlak masa toplantıları icra edildi.


Sivas,Sivas Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —