Tarih: 21.09.2024 13:02

Ticaret Bakanlığı ülke gruplarına göre ihracat analizi yaptı

Facebook Twitter Linked-in

COĞRAFİ ÜLKE GRUPLARINA GÖRE İHRACAT GELİŞMELERİ
Coğrafi ülke gruplarında, 2024 yılı Ocak-Ağustos döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre; Tablo: Coğrafi Ülke Gruplarına Göre İhracat (Milyon Dolar)

Grafik: Coğrafi Ülke Gruplarına Göre Yıllıklandırılmış İhracat (Milyar Dolar)

SEÇİLİ ÜLKE GRUPLARINA GÖRE İHRACAT GELİŞMELERİ
2024 yılı Ocak-Ağustos döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre; Böylece tüm bu ülke gruplarına yıllıklandırılmış bazda ihracatımız Ağustos ayı itibariyle rekor seviyede gerçekleşmiştir.

Tablo-1 Seçili Ekonomik Ülke Grubu Sınıflandırmasına göre İhracat (Milyon Dolar)

Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı, TÜİK

Ticaret Bakanlığı olarak, Türkiye markasının bilinirliğini artırmak, pazar çeşitlendirmesiyle yeni pazarlara ulaşmak, mevcut pazarlardaki konumumuzu güçlendirmek için ihracatçıların ihtiyaçlarına yönelik uygulamalar hayata geçirmeye devam edeceğiz. Orta Vadeli Program hedeflerimiz kapsamında dost ve yakın ülkeler başta olmak üzere, komşu ve çevre ülkeler ile uzak ülkeler dâhil farklı pazarlara yönelik ihracatımızın artırılması amacıyla ikili ve çok taraflı diyalog ve istişare mekanizmalarından faydalanmak amacıyla yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Grafik-1 Seçili Ekonomik Ülke Grubu Sınıflandırmasına göre Yıllıklandırılmış İhracat (Milyar Dolar)

*EFTA, Makedonya, Bosna ve Hersek, Filistin, Tunus, Fas, Mısır, Arnavutluk, Gürcistan, Karadağ, Sırbistan, Şili, Morityus, Güney Kore, Malezya, Moldova, Faroe Adaları, Singapur, Kosova, Venezuela, Birleşik Krallık ve BAE ülkeleri dikkate alınmıştır.



Ankara,Ticaret Bakanlığı
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —