Tarih: 02.05.2023 13:03

TOKAT’A GİDENLER GÖRDÜKLERİNE ŞAŞIRIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Anadolu’nun saklı kalmış şehirlerinden biri olan Tokat, şehre gelen turistleri tarihi zenginliği ve mutfağıyla şaşırtıyor.

6000 yıllık geçmişe sahip olan Tokat,  Hititlerden Osmanlı’ya kadar geçen tarihi dönemler içerisinde birçok eseri içinde barındırıyor. Zengin mutfağıyla dikkat çeken şehir, tarihi dönemlerin lezzetlerini mutfak kültürü içerisinde barındırıyor.

Tarih turizmine ilgi duyanları Tokat’a davet ettiklerini dile getiren Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Bizler Tokat’ta doğup büyümüş insanlar olarak şehrin tarihi alanları hayatımızın geçtiği mekanlardan oluşuyor. Şehrimizde geçmiş ve gelecek bir arada yaşanıyor. Şehrimizde misafir ettiğimiz insanlarla Tokat’ın tarihi alanlarında geçirdiğimiz vakitlerde onların gözlerinde büyülenmişçesine tarihi alanları seyrettiklerini görüyoruz. Tokat şehrinin insanları olarak misafirlerimiz gibi gördüğümüz şehrimize gelen turistler kendilerini bir zaman tünelinin içindeymiş gibi hissettiklerini bizlerle paylaşıyorlar. Burası Anadolu’nun tarih turizmi bakımından saklı kalmış bir parçası Binlerce yıllık bir tarih misafirlerini bekliyor” dedi.

Tokat Mutfağının şehrin tarihi birikiminden etkilendiğini ifade eden Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Mutfak kültürümüzün de aynen şehrimizin tarihi gibi otantik bir niteliğe sahip olduğunu söyleyebiliriz. Gelen turistlerin bir daha gelmek istedikleri mutfağımızın lezzetlerini tekrar tatmak istedikleri bir şehir olarak her geçen yıl turist sayımızda artışlar yaşıyoruz. Bütün tarih tutkunlarını Tokat’ı keşfetmeye davet ediyorum” dedi.


Tokat,Tokat Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —