Tarih: 21.05.2019 18:49

TÜRKİYE SERBEST ÇALIŞIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, serbest meslek sahiplerine yönelik yapılan araştırmayı inceledi. Ajans Press´in Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye´de serbest meslek sahiplerinin, toplam çalışan nüfusuna oranı yüzde 32 olarak saptandı.

Bu oran en yüksek Kolombiya´da görülürken, yüzde 51 paya sahip olduğu gözlendi.Yunanistan´da ise serbest meslek sahiplerinin toplam çalışan nüfusuna oranı yüzde 34 olurken,Yunanistan bu oranla listenin ikinci sırasında yer aldı.

Listenin ilk sıralarında yer alan Türkiye´ye ise yine aynı oranla Brezilya´nın eşlik ettiği kaydedildi. Türkiye´yi takip eden diğer ülkeler ise sırasıyla Meksika (%31), Güney Kore(%25), İtalya(%23), İspanya(%16), İngiltere(%15) olarak sıralamada yer aldı.

ITS Medya ve Ajans Press´in konuyla ilgili gerçekleştirdiği medya incelemesinde yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. Gerçekleştirilen medya araştırmasında 2018 yılından bugüne çalışma hayatıyla alakalı 5 bin 280 haber çıkışı tespit edildi. Haber başlıkları incelendiğinde ise uzun çalışma saatlerinin medyanın da gündeminde yer aldığı saptandı. Araştırmaya konu olan serbest meslekle ilgili ise son bir yıl içerisinde 2 bin 346 haber çıkışı tespit edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —