Tarih: 11.03.2015 21:15

USTALARA BELGE ZORUNLULUĞU

Facebook Twitter Linked-in

Geçici ustalık belgesine sahip yapı ustalarının belgelerinin kalıcı olarak mesleki yeterlilik belgesine dönüştürülmesi gerekiyor. Kepez Müteahhitler Derneği Başkanı Süleyman Akbıyık, 2017 yılından itibaren inşaat sektöründe yeterlilik belgesi olmayanların çalışamayacağının altını çizdi.

İnşaat sektörünü değerlendiren Kepez Müteahhitler Derneği Başkanı Süleyman Akbıyık, 3194 sayılı İmar Kanunu`na göre, 2017 yılından itibaren inşaat sektöründe mesleki yeterlilik belgesi bulunmayanların çalışmalarının mümkün olmayacağını belirtti. Kanun ve ilgili yönetmelikleri çerçevesinde ustalık belgesinin yetki belgesine dönüştürülmesi gerektiğini belirten Akbıyık, şunları kaydetti:

"16 Aralık 2010 tarihli  `Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları İle Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmeliğe` göre inşaat ve tesisat işlerinde, bu yönetmeliğin yayımı tarihinden önce çalışmış olduğunu, müteahhitten alınacak yazı veya sosyal güvenlik kuruluşundan alınacak belge ile kanıtlayanlara` İdareler tarafından Geçici Ustalık Yetki Belgeleri verildi. Bu uygulama 1 Ocak 2015 tarihinde sona erdi dedi.

Akbıyık, geçici ustalık belgelerinin 2017`ye kadar 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu ve ilgili yönetmelikleri çerçevesinde yetki belgesine dönüştürülmesi gerektiğinin altını çizdi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —