Tarih: 17.04.2019 17:47

UYSAL´DAN ANLAMLI ZİYARET

Facebook Twitter Linked-in

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Köy Enstitülerinin kuruluş yıldönümünde Antalya´da yaşayan ve geçen Mart ayında 90´ıncı yaşını kutlayan Hasanoğlan Köy Enstitüsü´nün ilk mezunlarından Şakir Uludağ´ı evinde ziyaret etti.

Başkan Uysal, 17 Nisan Köy Enstitülerinin kuruluş yıldönümü dolayısıyla Muratpaşa´nın Gebizli Mahallesi´nde yaşayan ve Ankara´nın Hasanoğlan köyünde 1941 yılında açılan Köy Enstitüsü´nün ilk mezunlarından Şakir Uludağ´ı evinde ziyaret etti.

Mart ayında 90´ıncı yaşını kutlayan Uludağ, Başkan Uysal´ı eşi Fatma Uludağ ve çocuklarıyla birlikte karşıladı. Uludağ çiftinin elini öpen Başkan Uysal, Köy Enstitüsü´nden mezun olduktan sonra uzun yıllar Konya´nın Akşehir ilçesinde öğretmenlik yapan Şakir Uludağ ve eşiyle sohbet etti. 

Köy Enstitülerinin Anadolu´nun makus talihini değiştiren bir eğitim hamlesi olduğunu belirten Başkan Uysal,  ?Köy Enstitülerinin kuruluşunun 79´uncu yıl dönümünde eğitim neferi olan Köy Enstitülü öğretmenlerimizi saygıyla anıyorum ve hayatta olan öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum? dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —