Tarih: 26.06.2015 11:06

YABANCILARA HAKLARI ANLATILDI

Facebook Twitter Linked-in

Konyaaltı Belediyesi, çeşitli ülkelerden gelerek Konyaaltı´nda yaşayan yabancı vatandaşları yaşadıkları sorunlar hakkında bilgilendiriyor.

Konyaaltı Belediyesi, dünyanın farklı ülkelerinden gelen 16 bin yabancı kökenli vatandaşın yaşadığı sorunlarını yakından takip ediyor.

Konyaaltı Belediyesi bünyesinde kurulan Konyaaltı Kent Konseyi Yabancılar Meclisi, bölgede yaşayan yabancı vatandaşların sorunları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Konyaaltı Belediyesi Feslikan Salonu´nda yapılan toplantıda İl Göç İdaresi Müdürlüğü´nde görevli uzmanlar, 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ve yabancılara yönelik çıkan mevzuat hakkında bilgi verdi.

Toplantıda yabancı vatandaşlara ikamet, vize, konut edinme gibi konularda yasa ve yönetmelikler ile ilgili neler yapmaları gerektiği anlatıldı.

Konyaaltı Bölgesi´nde yaklaşık 16 bin yabancı kökenli vatandaşın yaşadığına dikkat çeken Konyaaltı Kent Konseyi Genel Sekreteri Mustafa Gürbüz, ?Yabancı vatandaşlarımızın sorunlarını yakından takip ediyoruz.

Belediyemize başvurarak yasalar hakkında bilgi edinme talebinde bulundular. Bizde hemen harekete geçerek yetkili mercilerle ortaklaşa bir çalışma yaptık.

Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledik. Konyaaltı´nda yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların yerel halk ile entegresi bizler için son derece önemli.

Herkesin mutlu ve huzurlu bir yaşam sürdürebilmesi için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz? dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —