324379001

YERLİLER YABANCILARIN GÖLGESİNDE KALDI

YERLİLER YABANCILARIN GÖLGESİNDE KALDI

Spor Toto Süper Ligde forma giyen 397 futbolcunun 229´u yabancıdan oluşuyor

Süper Lig´de bulunan 18 takım içerisinde geride kalan 11 haftada toplam 397 futbolcu forma giyerken bu futbolcuların 229´unun yabancı, 168´inin ise yerli oyuncular olduğu ortaya çıktı.

Interpress´in incelemesine göre, Süper Lig´de en fazla yerli oyuncu oynatan takımlar Bursaspor ile Başakşehir olurken her iki takım da 12 yerli oyuncuya şans verdi.

Ligde en az yerli oyuncu oynatan takımın ise 4 futbolcu ile Kasımpaşa olduğu görüldü. En fazla yabancı oyuncu oynatan takım 16 futbolcuyla Osmanlıspor olurken, en az yabancı oynatan takımın ise 9 futbolcu ile Akhisarspor olduğu anlaşıldı.

47 futbolcu Türk ama yerli değil ?

Süper Ligde forma giyen 168 yerli oyuncunun 47´sinin yurtdışında yetişmiş olması dikkat çekerken bu oyuncuların 30´u Almanya, 6´sı Hollanda, 5´i İsviçre, 3´ü Fransa, birer tanesinin de Avusturalya, Belçika, ve İngiltere´de yetişip şu anda ligimizde forma giydikleri tespit edildi. 121 futbolcunun ise yurtiçinde 57 farklı kulübün altyapılarında eğitim aldıkları belirlendi.

En fazla altyapı oyuncusu Bursaspor´da ?

Bursaspor, 12 futbolcuyla kulüpler bazında Süper Lig´de en fazla altyapı oyuncusu oynatan ekip olurken Yeşil Beyazlılar aynı zamanda 4 futbolcuyla kendi altyapısından yetişen oyunculara ligde en fazla süre veren takım olarak da ön plana çıktı.

Galatasaray ve Gençlerbirliği´nin 10, Trabzonspor´un 8, Fenerbahçe´nin 7 ve Beşiktaş´ın da 5 altyapı oyuncusunun ligde forma giydiği saptandı.

10 takım altyapı oyuncusuna şans vermedi ?

Trabzonspor ve Gençlerbirliği ligde 3 altyapı oyuncusuna şans verirken, Antalyaspor ve Fenerbahçe 2, Başakşehir, Beşiktaş ve Konyaspor´da ise birer altyapı oyuncusunun forma giydiği belirlendi.

Bu sezon ligde altyapısından çıkan futbolculara süre vermeyen takımlar ise Akhisarspor, Alanyaspor, Galatasaray, Göztepe, Kayserispor, Kasımpaşa, Karabükspor, Osmanlıspor, Sivasspor ve Yeni Malatyaspor oldu.