324379001

"100. YIL VE EĞİTİM" TEMALI KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen "100. Yıl ve Eğitim" temalı iller arası kısa film yarışması ödül töreni, Millî Eğitim Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleşti. Törene Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile birlikte "Cumhuriyete D

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "100. Yıl ve Eğitim" temalı kısa film yarışması ödül törenindeki konuşmasında, Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamındaki etkinliklerin devam ettiğini söyledi.
 
Ülke genelindeki 56 bin okulun tamamında cumhuriyetin 100. yılı ile ilgili en az bir etkinlik yapıldığını belirten Tekin, "Birden fazla etkinlik yapılan okullarımız çok fazla. Kabaca baktığımızda, her okulda ortalama üçer beşer etkinlik düşündüğümüzde 100. yılla ilgili Türkiye genelinde 150-200 bin dolayında etkinlik yapmış oluyoruz." diye konuştu.
 
Tekin; Bakanlık merkez teşkilatı olarak da Cumhuriyet'in 100. yılının Türkiye'nin tamamında hak ettiği şekilde kutlanması için çeşitli etkinlikler planladıklarını, 26 Aralık'ta başlayan Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyet'in 100. Yılında Eğitim Sempozyumu'nu da Mustafa Kemal Atatürk'ün yaklaşık 102 yıl önce düzenlediği ilk Maarif Kongresi'ndekine benzer biçimde "Yeni yüzyıl da öğretmenler üzerine inşa edilecek!" anlayışıyla planladıklarını anlattı.
 
Bakan Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Maarif Kongresi'nin açılış konuşmasında, Mustafa Kemal Paşa, 'Kurtuluşun iki boyutu var: Biri silahla, biri akılla yürütülen boyutu. Silahla yürütülen boyutunu yürüttük, akılla ilgili boyutunu da sizler yapacaksınız.' diye hitap ettiği öğretmenlere... Onlara hitap ederken kullandığı kendimize ait millî referanslarla, millî medeniyet algımız üzerine inşa edilmiş yepyeni bir eğitim sistemi, şarktan ya da garptan eğitim sisteminin içine sokulmuş unsurların ülkeyi içine düşürdüğü durum üzerinden analiz yaparak kendi medeniyet değerlerinin üzerine eğitim sistemi inşa etmenin zorunluluğu bugün hâlâ aşikâr..."
 
" 'Cumhuriyet'e Doğru' tiyatro oyunu her yerde ses getirdi"
Bakan Tekin, cumhuriyetin 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında hazırlanan "Cumhuriyet'e Doğru" tiyatro oyununun dün akşam 12. gösteriminin Ankara'da yapıldığını hatırlatarak, sahneye koyanların oyunu "Cumhuriyet'in 100 yılı içinde yapılmış en güzel sanat eserlerinden biri." şeklinde tanımladıklarını aktardı.
 
Tiyatro eserinin salonda bulunan oyuncularına teşekkür eden Tekin, "Oyun, gittiği her yerde ses getirdi. Bu ve buna benzer Türkiye'de toplumsal birlikteliği sağlayabilecek adımlar, kararlılıkla ve cesaretle atılır diye ümit ediyorum. Toplumsal birliğimizden rahatsız olan kitlelerin dezenformasyonları, aleyhte algı oluşturma çabaları maalesef nihayetinde bu ülkenin toplumsal birliğine zarar verecek şeyler... Yılmadan, usanmadan bu birlikteliği sağlayacak adımlar atmaya devam edeceğiz inşallah..." ifadelerini kullandı.
 
"Spor ve sanat dersleri çok önemli"
"100. yıl ve eğitim" temalı kısa film yarışmasını çok önemsediğini dile getiren Tekin, "Çocukların kendi yeteneklerini yönetebilmesi için spor ve sanat dersleri çok önemli, bu yönde adımlar atıyoruz. Bu etkinlik, bu açıdan önemli... Çocukların yeteneklerini geliştirmeleri için teşvik edici bir adım olduğu ümidindeyim. Çocuklarımızın, toplumu bir arada tutan değerleri, sanatsal yöntemlerle ifade etmelerini önemsiyorum." diye konuştu.
 
Bakan Tekin, "100. yılı, sadece Bakanlık merkez teşkilatı olarak değil; okullarımızın her tarafında kutlayıp, Türkiye Yüzyılı'na tıpkı 100 yıl önceki gibi başarılı, idealist ve projeksiyonu olan bir başlangıç yapma bizim için önemli. 100. yıl coşkusunun yeni Türkiye Yüzyılı'nın inşasında bize enerji, yepyeni bir motivasyon vermesini temenni ediyorum." dedi.
 
"100. yıl ve eğitim" temalı iller arası kısa film yarışması
MEB tarafından, cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "100. yıl ve eğitim" temalı iller arası kısa film yarışmasında deneysel, belgesel ve canlandırma türlerinde hazırlanan filmler değerlendirmeye alındı.
 
Filmlerde öğrenciler, öğretmenler ve eğitim kurumu yöneticileri başta olmak üzere eğitimin tüm paydaşları görev aldı. İl millî eğitim müdürlükleri, yarışma kapsamında yükseköğretim kurumları ile iş birliği yaparak danışmanlık ve ekipman desteği aldı.
 
Kısa film yarışmasına 47 ilden başvuru geldi. Ön jüri 10 filmi, ana jüri ise bunlar arasından ilk 3 dereceyi elde eden filmleri belirledi.
 
Yarışmada birinciliği "Unutulmaz" isimli film ile Mersin Millî Eğitim Müdürlüğü; ikinciliği, "Aziz" isimli film ile Ankara Millî Eğitim Müdürlüğü, üçüncülüğü "Kabala" isimli film ile Mardin İl Millî Eğitim Müdürlüğü elde etti.
 
Bakan Tekin ve "Cumhuriyet'e Doğru" tiyatro oyununda sahne alan sanatçılar derece elde edenlere ödüllerini takdim etti.

Ankara,Milli Eğitim Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu