324379001

13. TARIM ORMAN VE İNSAN FOTOĞRAF YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

13. TARIM ORMAN VE İNSAN FOTOĞRAF YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

13. TARIM ORMAN VE İNSAN FOTOĞRAF YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Ada Ankara yerleşkesinde düzenlenen 13. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması'nın ödül töreni, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci'nin katılımıyla gerçekleştirildi.​

Bakan Yumaklı, açılışta yaptığı konuşmada, bu yılki yarışmayı, tarımsal üretimin önemini vurgulamak için "Sen üret yeter" sloganıyla düzenlediklerini, amaçlarının Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. yüzyılında üretimi ve üreticiyi ön plana çıkarmak olduğunu vurguladı.

Hayatın her alanıyla iç içe olan tarım ve ormanın sanattan ayrı düşünülemeyeceğini belirten Yumaklı, söz konusu yarışmayı, Anadolu'da tarımın kültürünü ölümsüzleştiren bir misyon olarak gördüklerini dile getirdi.

Yarışmanın, toprağın, ormanın, suyun ve doğal kaynakların önemi konusunda duyarlılığı arttırdığını ifade eden Yumaklı, "13 yılda yarışmaya 7 bin 938 katılımcı, toplam 35 bin 415 eserle başvuru yapmış. Bu eserler arasından 224 eser ödül almaya hak kazanmış ve 1599 eser de sergilenmeye değer görülmüş." diye konuştu.

Yarışmada yer alan eserlerin, yerli ve yabancı turistlerin de görmesini sağlamak adına İstanbul, Antalya, İzmir ve Ankara'daki havalimanlarında sergileneceği bilgisini veren Yumaklı, şunları kaydetti:

"Gençlere bir müjde vermek istiyorum. Bakanlık olarak 13 yıllık fotoğraf yarışması tecrübesinin ardından yeni bir sanatsal etkinliği hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu yıl içerisinde duyurusunu yapmayı planladığımız kısa film yarışması ile dijital çağda Bakanlığımızı TEKNOFEST gençliğiyle tekrar buluşturacağız. Gençlerimizi şimdiden buna hazırlanmaya davet ediyorum. Sadece bu ilgiler sanatsal alanda kalmasın. Gençlerimizin dinamizmine, enerjisine ve yeteneğine bütün sektörlerin ihtiyacı var ama tarım sektörünün daha çok ihtiyacı var."

Yarışmada, genel kategoride 1'incilik ödülünü Ekrem Şahin, 2'ncilik ödülünü AA foto muhabiri Mahmut Serdar Alakuş, Tarım ve Orman Bakanı özel ödülünü ise Mehmet Aslan aldı. Törende ayrıca, Çiftçi-Üretici kategorisinde Yücel Albayrak, "Sen üret yeter" tema kategorisinde Gazi Aydın, Öğrenci kategorisinde İsmail Serhat Şahin, DenizBank çalışanları kategorisinde Meral Kaya, Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanları kategorisinde de Erdoğan Karacabey ödül almaya hak kazandı.

Bakan Yumaklı ve Ersoy ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kirişci ödül takdiminin ardından fotoğrafların sergilendiği alanı gezdi.



Ankara,Tarım Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu