324379001

15 TEMMUZ'U UNUTMADILAR

15 TEMMUZ

15 TEMMUZ'U UNUTMADILAR


Trabzon'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'nda program düzenlendi.


Programa Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Esentürk, Garnizon Komutan Vekili Albay Erdem Canpolat, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Adem Şen, Trabzon Baro Başkanı Duygu Keleş Aydın, Trabzon eski Milletvekili Salih Cora, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale ve İl protokolü katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için dua edilmesiyle devam etti.
ŞEHİRLERE RAHMET DİLEDİ
Törende konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, "15 Temmuz destanının yedinci sene-i devriyesinde, vatan ve millet sevdası herkesçe malum siz kıymetli hemşerilerimle bu meydanda tekrar bir araya gelmekten büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum. Bu vesileyle her birinizi en kalbi duygularımla, sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Sözlerimin hemen başında istiklalimizi ve istikbalimizi borçlu olduğumuz tüm şehitlerimize, özellikle de 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyor, kendilerine sağlık, afiyet ve uzun ömürler diliyorum. 15 Temmuz 2016’da o kapkara geceye yenilmeyen, "Kendi cumhurbaşkanımı, kendi hükümetimi, kendi meclisimi ben belirlerim,  darbeci alçaklara irademi teslim etmem" diyen aziz milletimin her bir ferdine buradan, Trabzon meydanından bir kere daha şükranlarımızı arz ediyorum" dedi.
SALA OKUNDU SOKAĞA ÇIKTIM
Başkan Zorluoğlu, “Sala okunduğu için sokağa çıktım. Çünkü zamansız salanın cihat anlamı taşıdığını biliyorum. Başta haberim olmadı bu yaşananlardan. Vatan elden gidiyor diye düşündüm ve sokağa çıktım.” Bu sözler Trabzon’da yaşayan 17 yaşındaki bir evladımıza ait. 15 Temmuz direnişini ve ruhunu anlatmak için bu sözler üzerine yeni cümleler kurarak bir şeyler söylemek zor. Her 15 Temmuz'da bunu söylüyorum, yine tekrar edeceğim. 15 Temmuz sadece benim, sadece senin ya da sadece belli bir kesimin hikâyesi değildir. 15 Temmuz bilakis her dünya görüşünden, her mezhepten, her meşrepten, her inançtan ve her etnik kökenden kahraman Türk milletinin ortak başarısıdır. 15 Temmuz 85 milyonun hep birlikte verdiği şanlı direnişin ve destanlaştırdığı kutlu mücadelenin adıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün istiklal harbini başlatmasını ve zafere ulaştırmasını sağlayan inancın bir benzeri, 15 Temmuz gecesi tüm şehirlerimizde yeniden sergilenmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğa’ın ifade ettikleri gibi, Türk milleti 100 yıl önce Çanakkale'de hangi inanç ve kararlılıkla düşmanın karşısına dikilmişse, 15 Temmuz'da da aynı duygularla darbecilerin karşısına dikilmiştir" ifadelerini kullandı.

İHANETİ ASLA UNUTMAYALIM
Başkan Zorluoğlu, "İstirhamım şudur: bu toprakların, Türk tarihinin gördüğü bu büyük ihaneti, bu alçak darbeyi ve darbecileri asla unutmayalım. Darbeye, işgale, iç savaşa ve kaosa “hayır” diyen o geceki “bilinci” diri tutmak hepimizin hem dini hem de milli görevidir. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Dursun Ali Erzincanlı’nın şehit Ömer Halisdemir'in şehadetini anlattığı “30 Kuş” şiirinden bir bölümle konuşmamı tamamlamak istiyorum. “İçimde huzur, gökyüzündeyim. Ama artık kuşlar beni tutmuyor baba. Uçuyorum. Ve onlardan hızlıyım. Meğer, meğer ben, şehit olmuşum baba. Bil ki yalnız değilim burada. Yine ordudayım, şehitler ordusunda. Baba, ne oldu biliyor musun? Peygamber alınlarımızdan öptü. Şehitlere dedi ki; "Kardeşlerinizi tebrik edin, bunlar, bunlar benim garip şehitlerimdir. Çünkü sizler düşmanla savaşırken şehit oldunuz, onlar kardeş bildikleri hainlerle savaştı. Sizlerin silahları vardı, ama bunlar silahsızdı. Sizler tanklarla savaştınız, bunlarsa kendi tanklarının altında ezildi. Sizler uçaklarla düşmanı bombalarken şehit oldunuz ama bunlar kendi uçaklarından atılan bombalara göğüslerini siper etti. Bunlar, bunlar benim gariplerimdir. tebrik edin kardeşlerinizi. Baba, milletime söyle; Al bayrağın dalgalandığı her yerde biz varız. Paşama söyle; Namusumu çiğnetmedim. Anama, çocuklarıma, eşime, kardeşlerime söyle; De ki Ömer size bir vatan bıraktı. çekinmeden, bu vatan bizim diyebilirsiniz. Çünkü bedelini ödedim. Baba, ben oğluma, Ertuğrul’a bu vatan için ölmeyi öğrettim. Sen de bana öğrettiğin gibi, vatan için yaşamayı öğret. Bu vatan sizin baba! Otuz kurşun yedim, bedelini ödedim. Babacığım, hürmetle ellerinden öperim. Ben, babamın en hüzünlü yanıyım, ben, babamın aslan kahramanıyım. Ben, vatanımın asil kahramanıyım"… Hepinizi tekrar saygıyla selamlıyorum" şeklinde konuştu.
MİLLETİMİZ CEVANINI VERMİŞTİR
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, “Milletimiz Çanakkale’de, Dumlupınar’da düşmana ne cevap vermişse 15 Temmuz’da da o cevabı vermiştir. Trabzon’umuzun tüm paydaşları ile bir aradayız. Tam 7 yıl önce yaşadığımız o hain darbe girişiminde bu millet topyekün seferber olarak destan yazdı. Bu destan vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, millet birlik ve beraberliğinin bir kez daha tüm dünyaya bir kez daha gösterildiği bir destandı. 15 Temmuz gecesi tüm Trabzonlu hemşerilerimiz bu meydanı hınca hınç doldurarak ülkesine sahip çıkmıştır. Tarihimize altın harflerle yazılan bu günü hatırlayıp şehitlerimizi anacağız ve gazilerimize minnettarlığımızı dile getireceğiz" dedi.
BU MİLLET DARBEYİ BOZGUNA UĞRATTI
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, "Devlet, millet hayatımıza en büyük saldırı olan 15 Temmuz darbe girişimini anıyoruz. Şehit olan 251 şehidimizi anıyoruz. Allah onları cennet mekan eylesin. 2196 gazimize de sağlık ve selamet versin. 15 Temmuz Türk demokrasi tarihinde önemli bir kırılma noktası. Dini ve maveni duygularımızı istismar ederek devlet kurumlarına sızan bu FETÖ'cü darbecilere meydanı hınca hınç dolduran milletimiz, tankın, topun, uçağın, helikopterin karşısında durarak bu darbeyi bozguna uğratmıştır. O meydanlara vatandaşlarımızı davet eden Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. O gece Türk milleti ülkesinin sahipsiz olmadığını tüm dünyaya duyurmuştur. Çok şükür darbecilere teslim olmadık. Kendi kanıyla, kendi tarihini yazdı milletimiz. İnşallah bundan sonra aynı inançla bu kadim topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
ŞEHİT KABİRLERİ ZİYARET EDİLDİ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı'nın gösterileriyle devam eden programda, bayrak koşusuna katılan sporcular taşıdıkları sancağı, tören alanında Vali Ustaoğlu'na teslim etti.
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ayrıca gün içerisinde Trabzonlu Şehitler Sedat Kaplan ve Samet Uslu'nun kabirlerini ziyaret ederek Aileleri ile bir araya geldiler.
Trabzon,Trabzon Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu