324379001

24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI

24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI

24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI

Değerli Basın Emekçisi Dostlarım, Basın üzerindeki sansürün kaldırılışının 115. yıl dönümünde 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nızı kutluyorum.

24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması, basın özgürlüğü ve demokrasi adına önemli bir dönemeç olmuştur. Basının demokrasinin dördüncü gücü olduğunu düşündüğümüzde tarafsız ve özgür bir basının varlığı demokrasinin yaşaması ve gelişmesi açısından da büyük önem taşımaktadır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi “Basın, milletin müşterek sesidir.” Ata’mızın bu sözünden hareketle yazılı ve görsel basınımız şehrimizde, ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri bizlere aktararak önemli bir görevi yerine getirmektedir. Bu nedenle basının hür olması son derece önemlidir.

Ancak üzülerek görmekteyiz ki böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveri ile çalışan gazetecilerimiz ve basın çalışanlarımızın sorunları her geçen gün büyüyor. Toplumun her kesiminde her meslek kolunda olduğu gibi şartlar basın için de her geçen gün daha da zorlaşıyor. Basında sansürün kaldırışının kutlandığı 24 Temmuz Basın Bayramı gazeteciler için ne yazık ki artık basın bayramı olma özelliğini yitirmiş, hak arayışı ve basın özgürlüğü için mücadele gününe dönüşmüştür.

Kıymetli Basın Emekçilerimiz,

Tüm zorluklara rağmen özveri ile çalışan ve görevini başarıyla sürdüren, bizleri doğru, tarafsız haberlerle buluşturan siz değerli basın emekçilerimize teşekkür borçluyuz. 29 yıllık siyasi yaşamım boyunca mesai arkadaşlığı yaptığımız tüm basın emekçisi dostlarıma, kendim ve kentim adına teşekkür ediyorum. Daha mutlu, daha huzurlu, daha aydın, özgürce yaşayacağımız, gazetecilerimizin hapse atılmadığı güzel günler yaşayacağımıza olan inancımla  ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nızı kutluyorum. Tüm basın emekçilerimize sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum.

 

Muhittin BÖCEK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı


Antalya,Antalya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu