324379001

4 EYLÜL BARAJI İSALE HATTINDA SONA YAKLAŞILDI…

4 EYLÜL BARAJI İSALE HATTINDA SONA YAKLAŞILDI…

4 EYLÜL BARAJI İSALE HATTINDA SONA YAKLAŞILDI…

Pusat Özen Barajından 4 Eylül Barajına çekilen isale hattında çalışmalarında son viraja girildi. Toplamda 52 km uzunluğunda yapımı devam eden hattın Kasım ayı içerisinde tamamlanması planlanıyor.


Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin, DSİ Bölge Müdürü Zafer Aslan ile birlikte isale hattındaki çalışmaları yerinde inceleyerek gelinen son durum hakkında bilgi aldı.


4 Eylül Barajı'nda geçen yıla oranla ciddi bir su artışı olduğunu ifade eden Başkanımız Bilgin, şehrimizin yaşadığı su sorununu en kısa sürede çözüme kavuşturmak için yoğun bir çalışma yürüttük. Kasım ayının ilk haftalarında proje tamamlanarak 4 Eylül Barajı'na bağlantısını tamamlayacaklarını dile getirdi.


Proje ve 4 Eylül Barajı ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin, “Şehrimizin en önemli içme suyu projelerinden bir tanesi olan Pusat-Özen Barajı’ndan 4 Eylül Barajına su iletilmesi ile ilgili çalışmalar artık son aşamada. Geçen yıl içme suyu anlamında sorun yaşamıştık. Projenin ilk etabı olan kısmı tamamlayıp suyu yola vermiştik. Projeyi bu yılda devam ettirdik ve yaklaşık 50 kilometrelik hat tamamlanmak üzere. Haftaya inşallah suyu baraja vererek sorunu çözmüş olacağız. Arkamızda görünen 4 Eylül Barajı’nda su miktarı geçen yıla göre fazla. Ama bu proje tamamlanmazsa aynı sorunla karşılaşacaktık. Projeyi hızlı bir şekilde takip ederek tamamlanma aşamasına getirdiler. İnşallah Ekim ayı sonu, Kasım ayı başı gibi projenin tamamı bitmiş olarak Pusat-Özen Barajı’ndan 4 Eylül Barajına suyu getirmiş olacağız. Biz hemşehrilerimizin su sorunu yaşamaması için üzerimize düşen görevi yapma gayreti içerisindeyiz.” ifadelerine yer verdi.




HEMŞEHRİLERİMİZİN DE SUYU DAHA TASARRUFLU KULLANMASINI İSTİRHAM EDİYORUZ
Su getirmenin önemli olduğuna değinen Başkanımız Bilgin, “Su temininden daha önemli olan suyu tasarruflu ve israf etmeden kullanmaktır. Tüm dünya iklim değişikliği sebebiyle kuraklıkla karşı karşıya. Bu bölgemizi de ilimizi de etkiliyor. Biz yeni su kaynaklarını baraja getirerek bu sorunu asgariye indirmek için gayret ediyoruz ama bu noktada sadece bizim gayretimiz değil, hemşehrilerimizin de suyu daha tasarruflu kullanmasını istirham ediyoruz. İnşallah haftaya Çarşamba günü burada tekrar bir araya gelerek suyu baraja vereceğiz. Ekim sonu, Kasım başı gibi de projenin tamamı bitmiş ve açılışa hazır hale gelecek.” diye konuştu.


Sivas,Sivas Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu