324379001

5. GAZİ YARI MARATONU VE 10K YOL KOŞUSU’NUN ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

5. GAZİ YARI MARATONU VE 10K YOL KOŞUSU’NUN ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

5. GAZİ YARI MARATONU VE 10K YOL KOŞUSU’NUN ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin (GBB) Türkiye Atletizm Federasyonu ve Gaziantep Valiliği iş birliğinde Antep Savunması’nda şehit düşen 6 bin 317 şehidin hatırasını yaşatmak için bu yıl 5’incisini düzenlediği Gazi Yarı Maratonu’nun ödülleri sahiplerini buldu.

Bu yıl bin 300 profesyonel sporcunun ter döktüğü 5’inci Gazi Yarı Maraton’unda koşuyu tamamlayan sporcularda 21K’da genel klasmanda erkeklerde Ersin Tekal birinci olurken, Ramazan Özdemir ikinci, Hüseyin Can üçüncü oldu. Kadınlar genel klasmanında ise Bahar Atalay birinci, Senem Eser ikinci, Dilek Öztürk üçüncü olarak koşuyu tamamladı. 10K da ise yaş kategorilerine göre derece alan yarışmacılara kupaları ve hediyeleri protokol tarafından takdim edildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin, Türkiye Atletizm Federasyonu ortaklığı, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda bu yıl 5’nci kez düzenlediği 21 Kilometre Gazi Yarı Maratonu ve 10 Kilometre Yol Koşusu’nda derece alan atletlere kupaları ve ödül çekleri Onat Kutlar Sahnesi’nde yapılan törenle takdim edildi. Soluksuz geçen mücadelenin ardından 48 kategoride 144 kişi ödüllendirildi. 21K genel klasmanda kadın ve erkek birincilere 18 bin TL ödül verilirken, ikinciler 16 bin TL, üçüncüler ise 14 bin TL ödül kazandı.  Öte yandan 21K koşusunda 27’nci olan Ali Şimşek’e ise tatlı ödülü verildi. Ödül alan yarışmacıların yer aldığı takımlarda ise sıralama şu şekilde oldu: Erkek Takımlarda birinci TSK Spor, ikinci Beykoz Belediye Spor Kulübü, üçüncü İstanbul Atletizm Kulübü; kadınlar takım sıralamasında ise birinci Bursa Maraton, ikinci Akkuyurungiris, üçüncü Gaziantep Atletizm Kulübü.

ŞAHİN: BEŞ YILDIR SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ SAĞLAYAN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, beş yıldır Gazi Yarı Maraton’una katılıp sürdürülebilirliğe destek veren sporculara teşekkür ederek, “Gazi şehrin kurtuluşunun 102’nci yılı. 6 bin 317 şehit, binlerce gazinin anısı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bugün o koştuğunuz yerin üstündeki sloganlarla Gaziantep’e sürekli telgraflarla destek oldu. Gaziantep’te olmanız, Gaziantep koşusuna destek olmanız, söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyenlerindir. Size çok teşekkür ediyorum. Koşmak kolay değil, hele tam maraton koşmak hiç kolay değil. İman, aşk, vatan sevdası ister. Bu duruş için, bu salon için ülkenin her bir yerinde koştuğunuz için, al yıldızlı bayrağı dalgalandırdığınız için çok teşekkür ediyorum. Bugün bu yapılan koşular çok önemlidir. Türkiye Yüzyılı başladı. İstiklalimiz ve istikbalimiz için, eğitim şehri için, spor şehri için, bilim şehri, kültür ve sanat şehri için Gaziantep hazır. Gaziantep Modeli hazır. Enerjiniz bol olsun. Maraton koşmak, hiç vazgeçmeden koşmak, arkana bakmadan sonuca gitmektir. Vazgeçmeyen maraton koşan, beş yıldır bu salonda sürdürülebilirliği sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÇİNTİMAR: BU ORGANİZASYON HER YIL BİRAZ DAHA BÜYÜYEREK DEVAM EDİYOR

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise maratonun öğrencilere ilham kaynağı olduğunu ifade ederek, “Bu organizasyon bana göre ilk 3’te. Türkiye’de bu yıl koşan kayıtlı insan sayısı 300 bini buldu. Buna katkısı olan bütün belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Ama sadece burada Gaziantep’te öğrencilerimizin bu sporcularımız yarışırken orada olması, onları görmesi, özenmesi, takip etmesi takdire şayan bir durum. 5 yıldır ben bu organizasyona geliyorum. Her yıl biraz daha büyüyerek devam ediyor. Hep birlikte bu organizasyonu daha da güzel yapmak için birlik ve mücadeleye devam edelim” dedi.

Ödül törenin ardından protokol ve ödül alanlar toplu aile fotoğrafı çektirdi.


Gaziantep,Gaziantep Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu