324379001

Ahmet Ümit, kitaplarında aşkı yazmanın nedenlerini anlattı

Ahmet Ümit, kitaplarında aşkı yazmanın nedenlerini anlattı

Ahmet Ümit, kitaplarında aşkı yazmanın nedenlerini anlattı

Büyükşehir Belediyesi’ni bu yıl 13’üncüsünü düzenlediği Kocaeli Kitap Fuarı’nda konuşan şair ve yazar Ahmet Ümit, bir polisiye roman yazarının neden aşkı yazdığını açıkladı. Ümit, ”Aşk dediğimiz zaman hep pozitif düşünceler gelir aklımıza. Ama FBI raporlarına göre cinayetlerin ikinci nedeninin aşk olduğu bildirilmiş. Aşk dediğimiz şey aslında o kadar da masum değil” dedi.

POLİSİYE VE AŞK

Kocaeli Kongre Merkezi Akçakoca Salonu’nda düzenlenen programda konuşan şair ve yazar Ahmet Ümit, romanlarını polisiye içerikli konulardan seçtiğini ifade ederek,”Ama ben bu romanlarda aşk olgusunu sürekli işlerim. Bunun bir tezat olduğu düşünülebilir. Ama değil. Aşk nedir, anlamı nedir peki. Bir erkekle kadın arasındaki şey değildir sadece. Aşk aslında kavuşamama durumudur. Aşk imkânsızı ümit etmektir” ifadelerini kullandı.

“AŞK, MASUM DEĞİLDİR”

Aşkın inanılmaz bir klişe olduğunu dile getiren Ümit,”Aşk dediğimiz zaman pozitiflik geliyor aklımıza. Gözlerimde bir ışıltı geliyor. Güzel fakat bu hakikatin bir başka yönü var. FBI raporlarına göre dünyada cinayetlerin ikinci nedeni aşktır. Aşk dediğimiz şey aslında o kadar da masum değil. Aslına bakarsanız korkunç bir şey” dedi.

“YAZDIĞIM ŞEYE İNANMAZSAM SİZ DE İNANMAZSINIZ”

“Yazdığım şeye inanmazsam siz de inanmazsınız” diyerek sözlerine devam eden Ümit,”Romanlarımı yazarken tehlike olduğunda korkuyorum. Mutlu olduğunda tebessüm ediyorum. Bana sorarlar edebiyat neyi anlatır diye. Bir şiir, roman okursanız ne alırsınız diye. Edebiyat insanın ruhunu açığa çıkarır. Âşık olduğumuz zaman o ruhumuz sıradan birini alır büyük biri yapar. Yani aşk aslında hepimizi sanatçı yapar. Bir insandan romanlar yazarsınız. Sizi filozof yapar” dedi. Ahmet Ümit söyleşisinin ardından okurları için kitaplarını imzaladı.


Kocaeli,Kocaeli Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu