324379001

ALANYA BELEDİYESİ ENERJİSİNİ GÜNEŞTEN ALMAYA DEVAM EDİYOR

ALANYA BELEDİYESİ ENERJİSİNİ GÜNEŞTEN ALMAYA DEVAM EDİYOR

ALANYA BELEDİYESİ ENERJİSİNİ GÜNEŞTEN ALMAYA DEVAM EDİYOR

Kurum olarak uzun yıllardır yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını hususunda çevreci projeler yürüten Alanya Belediyesi, Fahri Gürses Etüt Eğitim Merkezi’nde Çatı GES Uygulama Projesi’ni hayata geçirdi.

Bugüne kadar hayata geçirdiği enerji dostu çevreci projeler ile kamu kurumları arasında en iyi uygulama örneklerine öncülük eden Alanya Belediyesi, akıllı kent uygulamalarına dair yeni projesi olan çatı Güneş Enerji Sistemleri (GES) uygulamasını da tamamlayarak yenilenebilir kaynak kullanımına bir yenisini daha ekledi. 2021 yılında çalışmalarına başlanılan Alanya Belediyesi Fahri Gürses Etüt Merkezi çatısına 47 kW gücünde lisanssız elektrik üretimi için GES kurulumu yapıldı.

YETKİLİLERDEN PROJEYE ONAY

BBA Solar Danışmanlığı’nda Cevrin Mühendislik tarafından yapımı sağlanan ve 82 adet 545 watt gücüne sahip panellerden oluşan Çatı GES Projesi’nin kabul işlemleri TEDAŞ 2. Bölge Müdürlüğü yetkilisi Elektrik Mühendisi Rüştü Akalın, CK Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) yetkilisi Elektrik Mühendisi Eyüp Cengiz, Alanya Belediyesi İnşaat Mühendisi Sebahattin Badem ve Elektrik Mühendisi Ekrem Çetin tarafından oluşturulan kabul heyeti tarafından tamamlandı.

FAHRİ GÜRSES ETÜT MERKEZİ KENDİ KENDİNE YETECEK

Söz konusu Çatı GES uygulamasının devreye alınması ile birlikte 35 günlük bir zaman diliminde 8 MWh enerji üretimi gerçekleşti. Alanya Belediyesi Fahri Gürses Etüt Eğitim Merkezi’nin elektrik enerjisi iç kullanım ihtiyacının tamamı Çatı GES ile karşılanacak. Tesis kabulü sırasında açıklama yapan Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, “Alanya Belediyesi olarak yenilenebilir enerji kaynakları projelerimizden birisini Fahri Gürses Etüt Merkezi’mizin çatısında gerçekleştirdik. Çatıda 47 kW’lık GES kurduk. Bu sayede Etüt Merkezimizin ihtiyacı olan tüm enerji çatıdaki 85 adet panelle karşılanacak” diye konuştu.


Antalya,Alanya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu