324379001

ALANYA YÖRÜK ÇADIRI 742. ERTUĞRUL GAZİ’Yİ ANMA VE YÖRÜK ŞENLİKLERİ’NDE TANITILDI

ALANYA YÖRÜK ÇADIRI 742. ERTUĞRUL GAZİ’Yİ ANMA VE YÖRÜK ŞENLİKLERİ’NDE TANITILDI

ALANYA YÖRÜK ÇADIRI 742. ERTUĞRUL GAZİ’Yİ ANMA VE YÖRÜK ŞENLİKLERİ’NDE TANITILDI

Alanya Belediyesi, 8-9-10 Eylül 2023 tarihleri arasında Bilecik’in Söğüt ilçesinde düzenlenen ‘742. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’ne katıldı.

Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin babası Ertuğrul Gazi’nin türbesinin bulunduğu Osmanlı Beyliği’nin ilk başkenti Söğüt’te, büyük bir otağ çadırı kuran Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Alanya Yörük kültürünü, çeşitli etkinlikler ve sergilerle ziyaretçilere tanıttı. Çadırda, yaylalara göç esnasında Yörükler tarafından kullanılan mutfak eşyaları, giyim-kuşam, heybeler, kilimler, dokuma malzemeleri sergilendi. Göç yolunda yenen yiyecekler, yöresel ikramlıklar çadırı ziyaret eden misafirlere sunuldu. Şenliklerin 742. yılı anısına misafirlere hatıra para bastırıldı. Büyük ilgi gören Alanya çadırını, Söğüt Kaymakamı, STK temsilcileri ve Yörük derneklerinin yanı sıra Söğütlü vatandaşlar ziyaret etti.

“ALANYA’NIN YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ TANITTIK”

Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura yaptığı açıklamada, Söğüt’te düzenlenen Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nde Alanya’nın Yörük kültürünü tanıttıklarını söyledi. Müdür Hacıkura, “Kültürel mirasımızı koruyarak gelecek nesillere aktarmak için Belediyemiz tarafından yürütülen ‘Kültür Envanteri’ çalışmaları kapsamında Müdürlüğümüz bünyesinde yer alan Yörük kültürüne dair ne varsa, Söğüt’te kurduğumuz otağ çadırında ziyaretçilere tanıttık. 3 gün süren ve ülkemizin dört bir yanında katılımın olduğu şenliklerde, ziyaretçilerden çok güzel övgüler aldık. Bu da bizi şehrimiz adına gururlandırdı” dedi.


Antalya,Alanya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu