324379001

Atatürk Evi 2023 yılında 91 bin ziyaretçiyi ağırladı

Atatürk Evi 2023 yılında 91 bin ziyaretçiyi ağırladı

Atatürk Evi 2023 yılında 91 bin ziyaretçiyi ağırladı

Atatürk Evi 2023 yılında 91 bin ziyaretçiyi ağırladı

5 yıldaki ziyaretçi sayısı ise 750 bin

Kırklareli Belediyesi’nin, gurur abidesi yapıtlarından Atatürk Evi, 2023 yılında 90 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. 17 Ocak 2018’deki açılışından bu yana geçen 5 yılda ise, evi, yaklaşık 750 bin kişi ziyaret etti.

Sadece yurtiçinden değil, yurtdışından da ziyaretçi alan Atatürk Evi’ni, toplu olarak ziyaret eden kafilelerin yanı sıra, ilk ve ortaöğretim öğrencileri de, öğretmenleri eşliğinde gezerek, adeta zaman yolcuğu yapıyor ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e olan hayranlıkları, gördükleriyle perçinleniyor.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu,  yaptığı açıklamada; “Atamızın doğduğu evin birebir aynısını, şehrimizle ve bölgemizle buluşturmanın üzerinden beş yıl geçti. Geçen süre zarfında, 750 bin kişiyi misafir etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. İstanbul başta olmak üzere, güzel ülkemizin dört bir yanından vatandaşımız, bu nadide yapıyı görmek için Kırklareli’ye geliyor. Sınırötesinden, Balkan ülkelerinden de konuklarımız oluyor. Gelen herkes sadece Atatürk Evi’ni değil, aynı zamanda Mutlu İnsanlar Kenti Kırklareli’nin ziyaretçisi oluyor. Burada geziyor, alışveriş yapıyor, lezzet duraklarına uğruyor, konaklıyor. Kırklareli’nde ivmesini yükselttiğimiz tarih turizmi, sahip olduğumuz potansiyellerin geliştirilmesiyle daha da güçlü hale geldi. Yayla Mahallesi’ni, bu açıdan çok önemsemiştik. Her bir projemizi titizlikle hayata geçirdik. Şimdi de bunun meyvalarını topluyoruz. Atatürk Evi, yüz yıl sonra da, şehrimizin tepesinde güneş gibi parlamaya devam edecek” diye konuştu.


Kırklareli,Kırklareli Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu