324379001

Bakan Işıkhan, Bursa’da Ziyaretlerde Bulundu

Bakan Işıkhan, Bursa’da Ziyaretlerde Bulundu

Bakan Işıkhan, Bursa’da Ziyaretlerde Bulundu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, “Türkiye Yüzyılı’nda Çalışma Hayatı Buluşmaları” programına katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bursa’ya gitti.

“Türkiye Yüzyılı’nda Çalışma Hayatı Buluşmaları” programına katılan Bakan Işıkhan, burada yaptığı konuşmada, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak ülkemizin dört bir yanında sivil toplum kuruluşlarımızla, esnaflarımızla ve iş insanlarımızla sürekli bir araya geliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz buluşmalarda toplumsal ve çalışma hayatımıza dair konularda önemli fikir alışverişlerinde bulunuyoruz. Bu toplantılarda ülkemiz, milletimiz ve çalışma hayatımızın tüm paydaşları için daha iyi, daha fazla ne yapabiliriz ve vatandaşlarımızın refahını nasıl artırabiliriz sorularının cevabını arıyoruz” ifadelerini kullandı.

Işıkhan, müşterek bir yaklaşımla hareket etmenin ve diyaloğun kendilerini daha fazla güçlendirdiğini bildiklerini ve bu bilinçle tüm paydaşların fikirlerine önem verdiklerini belirterek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde yaptık, oldu anlayışıyla değil, daha iyisini nasıl yapabiliriz yaklaşımıyla çalışıyor ve milletimize hizmet ediyoruz. Bu bağlamda tüm kurumlarımız gibi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından da ülkemizin her bir noktasına hizmetlerimizi götürmeye gayret ediyoruz. Aşk ile çalışan yorulmaz derler. Bizler de yorulmuyoruz ve durmuyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak tüm birimlerimiz ve yaklaşık bin 500 personelimizle kıymetli Bursalıların hizmetindeyiz. Esnaf, çiftçi, memur, girişimci fark etmeksizin her ölçekte üretime, istihdam ve kalkınma sürecine benim de bir katkım olsun diyen herkese samimiyet ve gayretle destek oluyoruz” diye konuştu.

“Son 22 Yılın En Düşük İşsizlik Oranına Ulaşacağımızı Ön Görmekteyiz”

Atılan adımların neticelerini her gün çalışma hayatında ve istatistiklerde gördüklerini kaydeden Bakan Işıkhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İstihdam ve işgücü verilerimiz ülkemizin ekonomik bakımdan sağlamlığını yansıtan önemli göstergelerdir. Önümüzdeki ay açıklanacak verilerle inşallah çok güzel neticeleri hep birlikte göreceğiz. Bunu bir müjde olarak söylüyorum, istihdamda ve işgücünde en iyi verileri elde ettiğimiz tarihi zirveleri yakaladığımız bir sürecin içindeyiz. 2023 yılı istihdam ve işgücü verileri Mart ayında açıklanacak. Öncü göstergeler, Mart ayında hem genelde hem kadınlarda hem de gençlerde 2002 yılından bu yana en yüksek işgücüne katılım oranları ve istihdam oranlarının ortaya çıkacağına işaret etmektedir. Yine aynı şekilde son 22 yılın en düşük işsizlik oranına ulaşacağımızı da ön görmekteyiz.”

“İş-Pozitif Kadım İstihdam Projesi Kapsamında Sunduğumuz Teşvik ve Desteklerle İki Haftada 15 Binden Fazla Kadını İŞKUR Aracılığıyla İşe Yerleştirdik”

Işıkhan, uygulanan politikaların ve reformların etkisini yakın zamanda alacaklarının altını çizerek, “9 Şubat’ta Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülüğünde İş-Pozitif Kadım İstihdam Projesini hayata geçirdik. Bu kapsamda sunduğumuz teşvik ve desteklerle iki hafta gibi kısa bir sürede 15 binden fazla kadını İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirdik. Kadın istihdamının artmasını ve bu bilincin yayılmasını çok önemsiyoruz. Çalışma hayatına katılımın ve istihdamın artması, iş imkânlarının genişlemesi ve ülkemizin istikralı büyümesinin bir yansımasıdır. Bundan sonra da aynı şekilde çalışma hayatını daha fazla fırsat ve katılım için gayretlerimizi sürdüreceğiz. Her kesimden vatandaşlarımızın işgücüne katılımına destek olacak politikaları hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

İlkeli, tarafsız ve adil bir anlayışla yürütülen başarılı çalışmaların, şehir ve bölge insanı için kazanç kapısı olduğu gibi, ülke ekonomisine de çok değerli katkılar sunduğunu vurgulayan Bakan Işıkhan, şöyle konuştu:

“Sizlerin, şehrimiz için ne kadar önemli işlere imza attığınızı, Bursa’mızın tüm unsurları ve paydaşları tarafından bilinmektedir. Biz de daima sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte uyumlu bir şekilde hareket etmeye özen gösteriyoruz. Milletimizin ve ülkemizin menfaatleri doğrultusunda sizlere maksimum desteği vermeye gayret ediyoruz. Şehirlerimizin kaynaklarını güçlü ve verimli bir şekilde kullanarak potansiyelini harekete geçirmek zorundayız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde ortaya koyduğumuz Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda sivil toplumla ve iş dünyasıyla yakaladığımız ahengi sürdüreceğiz.”

Işıkhan, geçmişten bugüne sergilenen işbirliği sayesinde karşılaşılan her türlü olumsuz badireyi alın akıyla atlatmayı başardıklarına işaret ederek, “Son dönemde yaşadığımız olumsuzluklara rağmen birlikte hareket ettiğimizde ve dayanışmayı güçlendirdiğimizde millet olarak sarsılmaz bir yapıya büründüğümüzü net bir şekilde gördük. Bu iş birliğine sunacağı katkıyla güç verecek başka bir paydaş ise yerel yönetimlerdir. Bursa, her yönüyle vizyoner bir yerel yönetim anlayışıyla Kıymetli Başkanımız tarafından idare edilmiştir. Bu anlayışla bugün Türkiye’nin en yaşanabilir şehirlerinden biri haline gelmiştir. Coğrafyasıyla ve doğasıyla muhteşem bir şehir olan Bursa’mızın gelişim odaklı, havası, suyu, toprağı temiz, şehircilik anlayışıyla belediyecilikte tüm Türkiye’ye örnek olmuştur” ifadelerini kullandı.

“Ziraat Odası Kaydı İptal Edilen Çiftçilerimizin Kayıtlarını Tarım ve Orman Müdürlüklerine Getirmeleri Halinde Sigortalılıklarının Devamını Sağlayacağız”

Fırsatlar ölçüsünde her zaman şehirlerin ihtiyaçları doğrultusunda hareket ettiklerini söyleyen Bakan Işıkhan, şunları aktardı:

“Yakın zamanda Bursalı çiftçilerimizin Ziraat Odası kayıtlarıyla ilgili bir sorun olduğu ve çiftçilerimizin mağduriyet yaşadıkları tarafımıza iletilmişti. Ziraat Odası Başkanlarımız ve yönetimi de buradalar, bu salondalar. Özellikle Yenişehir Ziraat Odası’na bağlı yaklaşık 5 bin çiftçimizin 2015 sonrası sigortalılık hizmetlerinin iptal edildiğini ve bazı çiftçilerimizin emeklilik koşullarını kaybettiklerini öğrendik. Meseleyi öğrenir öğrenmez çözüm için derhal Sosyal Güvenlik Kurumu’na konu hakkında çalışma yapmaları talimatını verdim. Buradan da Bursalı çiftçi kardeşlerime müjde vermek istiyorum. Konunun çiftçilerimizin mağduriyetine sebebiyet vermemesi için 2015 tarihine kadar Tarım Bağ-Kur kapsamında hizmeti olanların sigortalıklarının bu tarihten sonra devam ettirilmesinde Tarım ve Orman İl, İlçe Müdürlüğü kayıtları da esas alınacaktır. Ziraat Odası kaydı iptal edilen çiftçilerimizin kayıtlarını Tarım ve Orman Müdürlüklerine getirmeleri halinde sigortalılıklarının devamını sağlayacağız. Bu yolla inşallah çiftçilerimizin mağduriyetlerini de çözmüş olacağız, hayırlı olsun demek istiyorum.”

“Sosyal Devlet Anlayışını Hiçbir Zaman Terk Etmedik”

Işıkhan, daha sonra kentteki programları kapsamında “Sosyal Destek Çekleri Lansmanı ve Protokolü İmza Töreni"ne katıldı.

Bakan Işıkhan, burada yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediye Başkanının birçok hizmetine yakından tanıklık ettiğine değinerek, “İmzalanacak protokolün, başta Bursa’mızda yaşayan kıymetli vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlayan 30 yıllık yerel yönetimler tecrübemizin de ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha gördük. 1994 yılında kalkınma yerelden başlar anlayışıyla çıktığımız bu yolda, 22 yıllık iktidar tecrübemizle her zaman kıymetli vatandaşlarımızın yanında olduk ve yanınızda olmaya da devam edeceğiz. Kadim devlet geleneğimizin en önemli temel taşlarından bir tanesi olan sosyal devlet anlayışını hiçbir zaman terk etmedik. Osmanlı Devleti’ne 127 sene başkentlik yapmış bu mübarek şehir, kültür kodlarımızın, kadirşinaslığın, hoşgörünün de şehri olmuştur” diye konuştu.

Bakanlık olarak bu devlet geleneğini en iyi şekilde temsil etmek ve sürdürmek için ellerinden gelen gayreti sürdürdüklerine dikkati çeken Işıkhan, “Bakanlığımız bir vatandaşımızın hayata gözlerini açtığı ilk andan son ana kadar yanında olan, hayatının her alanında hizmet üreten bir Bakanlıktır. Biz de bu bilinç ve anlayışla politikalarımızı geliştirmeye, siz kıymetli vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. 22 yıldır olduğu gibi hangi anlayışla yol yürüdüysek, bundan sonra da aynı anlayışla, siz kıymetli vatandaşlarımızın yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a bugüne kadar yaptığı hizmetler ve emekliler ile ilgili yürüttüğü faaliyetler için teşekkür etti.

“2024 Yılını Emekliler Yılı Olarak İlan Ettik”

Bakanlık görevine geldiğinden beri emekliler için çalışmaya, mücadele etmeye devam ettiklerinin altını çizen Işıkhan, şöyle devam etti:

“Bu kapsamda bir seferliğe mahsus bütün emeklilerimize 5 bin liralık ikramiye ödememizi gerçekleştirdik. Sonrasında emekli aylıklarında artış oranının bütün emeklilerimiz için yüzde 49,25 olarak belirledik. Cumhurbaşkanımızın güçlü destekleriyle 2024 yılını emekliler yılı olarak ilan ettik. İnşallah bu kapsamda da birçok projeyi, faaliyeti, sosyal desteği hayata geçirecek ve emeklilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Ben bugün burada büyükşehir belediyemizin kıymetli vatandaşlarımıza yönelik yapmış olduğu faaliyetlerin de, özellikle emekli vatandaşlarımıza yönelik faaliyetlerde emekliler yılı kapsamında Bakanlık olarak sonuna kadar yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim.”

Bakan Işıkhan, düzenlenen protokolde emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş başta olmak üzere, Bursa Bakkallar Odası, Bursa Hazır Giyimciler Odası, Bursa Ayakkabıcılar Odası, Bursa Kırtasiyeciler Odası ve Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na teşekkür ederek, protokolün hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş ve esnaf odalarının başkanları sosyal yardım çeklerine ilişkin protokole imza attı.

Etkinliğe, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, MHP İl Başkanı Muhammet Tekin ile çok sayıda davetli katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, şehirdeki temasları kapsamında, Bursa Valiliği’ni, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni ve Osmangazi Esnafını da ziyaret etti.

 

 


Ankara,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu