324379001

BAKAN ÖZER, KKTC EĞİTİM BAKANI ÇAVUŞOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ

BAKAN ÖZER, KKTC EĞİTİM BAKANI ÇAVUŞOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki programı kapsamında KKTC Millî Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile bir araya geldi. Toplantıda iki ülke arasında heyetler arası görüşme de gerçekleştirildi.

Toplantıda, Türkiye'nin KKTC Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ile Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz da hazır bulundu.

Toplantı sonrası Özer ile Çavuşoğlu basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek iki ülke heyeti arasında eğitim alanında çok güzel bir müzakere gerçekleştiğini söyledi.

Toplantıda yapılan görüşmelere ve alınan kararlara ilişkin bilgi veren Bakan Özer, bilgileri paylaştı: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yedi tane özel eğitim okulu var. Bu Okulların tamamının öğretim materyallerini Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz karşılayacağız. Yine bugünkü ziyaret etmiş olduğunuz özel eğitim ve iş okulunda velilerin talebi üzerine bu yedi okulda tam bir eğitim yapabilme kapasitesine kavuşturmak için Bakanlık olarak her türlü destek vermeye hazır olduğumuzu ifade ettik. Dolayısıyla 16 Şubat'a kadar bu okulların tüm ihtiyaçlarını karşılayarak bu yavrularımızın tam gün eğitim alabilmesi için ailelerine çok daha nitelikli bir şekilde çocuklarının gelişimlerini, yaşam beceri kazanmalarıyla ilgili süreçleri takip edebilmeleriyle birlikte çok önemli bir imkâna kavuşturmuş olacağız."

Eğitim ve dijitalleşmenin sadece öğrenciler için değil aynı zamanda öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimleri bağlamında da çok önemli olduğuna işaret eden Bakan Özer, şunları söyledi: "Bu anlamda Türkiye olarak çok önemli kazanımlara imza attık. Son zamanlarda Öğretmen Bilişim Ağı'nı geliştirdik. Yine Öğrenci ve Öğretmenleri Destekleme Sistemi (ÖDS) diye bir mekanizmayı, dijital bir platformu kamuoyuyla paylaştık. Öğretmen Bilişim Ağı, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimleriyle ilgili bir dijital platform. Biz Türkiye olarak bundan çok müstefit olduk. Çünkü öğretmenlerimizin mekândan ve zamandan bağımsız bir şekilde bu mesleki gelişimi alabilme imkânına kavuşulmuş oldu. Bir anda öğretmen başına düşen eğitim saatlerinin çok önemli oranlarda arttığını gördük. Aynı imkânı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki öğretmenlerimize de sağlamak istiyoruz ve ÖBA KKTC ismiyle bu platformu bakanlığımızın hizmetine sunacağız ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki bütün öğretmenlerimiz bu eğitim imkanlarından yararlanacaklar. Aynı şekilde öğrenci ve öğretmenlerimizin bireysel gelişimlerini sağlamada ve yardımcı kaynakla ilgili ihtiyaçlarını karşılama anlamında geliştirmiş olduğumuz Öğrenci Öğretmen Destek Sistemi yani ÖDS'yi de ÖDS KKTC olarak öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin çalışmasına sunmuş olacağız."

Özer, Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünce KKTC'deki okulların bilişim altyapısının güçlendirilmesiyle ilgili destek sağlanacağını, bu bağlamda 750 adet akıllı tahtayı da buradaki okullara göndereceklerini söyledi.


Ankara,Milli Eğitim Bakanlığı
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu