324379001

BAKAN TUNÇ: DEVLETİMİZİN TÜM KURUMLARI İŞ BAŞINDA

BAKAN TUNÇ: DEVLETİMİZİN TÜM KURUMLARI İŞ BAŞINDA

BAKAN TUNÇ: DEVLETİMİZİN TÜM KURUMLARI İŞ BAŞINDA

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ: MAHSUR KALAN 126 VATANDAŞIMIZ KURTARILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Bartın’da mahsur kalan 126 vatandaşımız, helikopterlerle, iş makinalarıyla, botlarla kurtarıldı” dedi.

Sel felaketinin yaşandığı Bartın’da incelemelerde bulunan Bakan Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile birlikte Güvenlik ve Acil Durum Merkezi’nde açıklamalarda bulundu.

Şuanda barınma problemi olmadığına dikkat çeken Adalet Bakanı Tunç, “Can kaybının olmaması tesellimiz, maddi hasarlarımız var. Maddi hasarların biran önce giderilmesiyle ilgili AFAD koordinatörlüğünde tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürüyorlar” ifadelerini kullandı.

CAN KAYBININ OLMAMASI BİR TESELLİMİZ

Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz’i etkileyen kuvvetli yağışlar neticesinde sel afetleri ile karşı karşıya kalındığını söyleyen Bakan Tunç,  “Bugün öğleden sonradan itibaren Bartın’ımızın hem merkezde hem ilçelerinde hem de beldelerinde ve köylerimizde 200 kilograma varan yağışlar taşkınlara neden oldu, ben öncelikle Bartın halkına ve çevre illerimize, Batı Karadeniz’deki Zonguldak, Karabük, Düzce, Bolu, Sakarya, Samsun, Sinop, Ordu, Kastamonu illerimizde meydana gelen taşkınlar nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diye konuştu.

Adalet Bakanı Tunç, can kaybının olmadığını, maddi hasarların oluştuğuna da dikkat çekerek, “Can kaybının olmaması bir tesellimiz. Maddi hasarlarımız var, o hasarların giderilmesiyle ilgili olarak devletimizin tüm kurumları İçişleri Bakanımız ile beraber hızlı bir şekilde bölgeye intikal ettik, yarın da diğer illerimizde Sayın Bakanımız ile birlikte çalışmalara nezaret edeceğiz. Maddi hasarların biran önce giderilmesiyle ilgili çalışmalar AFAD koordinatörlüğünde tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürüyorlar” dedi.

KİRAZLI KÖPRÜ BARAJI İL MERKEZİNİ BÜYÜK BİR AFETTEN KURTARMIŞ BULUNUYOR

Barajların doluluk oranına ilişkin bilgi veren Bakan Tunç, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü;

“Özellikle Bartın’ımızla ilgili olarak Kirazlı Köprü Barajımız yüzde 60 doluluk oranı ile Bartın’daki büyük bir afetten il merkezimizi kurtarmış bulunuyor. Henüz daha doluluk oranı yüzde 60.  Kozcağız Barajımız yüzde 15 doluluk oranı, henüz su tutmaya başlamayan bir barajımız ama bu tür afetlerde su tutmamasına rağmen yine hızlı taşkınlarda ilimizi koruyan bir barajımız. Kışla Barajımızda doluluk oranı yüzde 15. Tabi hasarların taşkınların büyük bir bölümü yaka selleri dediğimiz küçük derelerin taşmasıyla köylerimizde ve il merkezimizde hasarların oluşmasına neden oldu. Bartın’da 260 köyümüzün 155’i etkilendi. Amasra ilçemiz, Kuruçaşile ilçemiz, Ulus ilçemiz, Kumluca, Abdipaşa, Kozcağız, Hasankadı ve Arıt beldemizde de hasarlarımız meydana geldi. Bartın ırmağını besleyen ana kollar var ana çaylar var. Buralardaki doluluk oranı yüzde 100. Bu nedenle Ulus çayımız yüzde 100 doluluk oranında şuanda. Ama Bartın il merkezine gelmesini barajlarımız engelliyor. Bozcağız Çayı’mız da yine yüzde 100 doluluk oranında. Arık Çayı’mızda yüzde 100 doluluk oranında.”

MAHSUR KALAN 126 VATANDAŞIMIZ KURTARILDI

Yağışların yarında devam edeceğine vurgu yapan Bakan Tunç, vatandaşları valiliğin çağrılarına dikkat etmesi konusunda da uyardı.

Mahsur kalan 126 vatandaşın kurtarıldığını da söyleyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Valiliğimizin uyarılarına vatandaşlarımızın dikkat etmesinde büyük fayda olduğunu düşünüyoruz. AFAD’ımız, AFAD Başkanımız hemen sel anından itibaren daha öncesinde de teyakkuz halindeydi ve ilimize intikal ettiler. Helikopterlerle mahsur kalan vatandaşlarımız kurtarıldı. İş makinalarıyla, botlarla 126 mahsur kalan vatandaşlarımız kurtarılmış oldu. Barınma ile ilgili bir problemimiz yok. Bu gece de yine biz sürekli Sayın Valimiz, Sayın İçişleri Bakanımız, bütün devletin yetkili kurumlarıyla beraber takip ediyoruz ve komşu illerimizde de yakından takibimiz devam ediyor ve inşallah daha büyük bir felaket olmadan bu taşkın tehlikesini de atlatırız” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ BÖLGEYİ TAKİP EDİYOR

Bakan Tunç, devletin tüm kurumlarının iş başında olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımız da an be an bölgeyi takip ediyor. İçişleri Bakanımızı da Ankara’dan gelirken de birkaç kez arayarak durumun nasıl olduğu bilgisini aldı. Batı Karadeniz’e, Orta Karadeniz’imize, tabi turuncu alarmlar devam ediyor. Teyakkuz halinde devam ediyoruz” şeklinde konuştu.


Ankara,Adalet Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu