324379001

BAKAN YARDIMCISI ŞAMLIOĞLU, ŞANLIURFA'DA MESLEKÎ EĞİTİMDE SEKTÖREL İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI'NA KATILDI

BAKAN YARDIMCISI ŞAMLIOĞLU, ŞANLIURFA

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP) kapsamında düzenlenen Sektörel İş Birliği Bilgilendirme Toplantısı'na katıldı.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu'nun katılımıyla "eğitim-istihdam-üretim" ilişkisini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen "Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi" (SEUP) kapsamında Sektörel İş Birliği Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.
 
Eğitimde "Türkiye Yüzyılı" vurgusu yapan Şamlıoğlu, sektör temsilcileri ile iş birliği içinde, üretken ve yenilikçi bakış açısıyla ekonomiye katkı sunan nesiller yetiştirmeyi amaç edinen projeyle mesleki ve teknik eğitim ile iş dünyası arasındaki iş birliğini geliştirmek için sektör içi ve sektöre entegre okul modellerinin geliştirildiğini, organize sanayi bölgeleri, endüstri ve teknoloji geliştirme bölgeleri başta olmak üzere özel sektörle iş birliğini geliştirerek hem mesleki eğitime erişimin hem de mesleki eğitimin kalitesinin artırılmasının hedeflendiğini ifade etti.
 
Şamlıoğlu, Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP) ile eğitim ortamlarının iyileştirilmesinden gençlere kaliteli ve erişilebilir mesleki ve teknik eğitim sağlanması ve mesleki eğitime teşvik çalışmaları gibi birçok çalışmanın yapılmaya devam edildiğini belirtti.
 
Bakan yardımcısı Şamlıoğlu, projeyle birlikte öğretim programı, öğretmen kaynağı, atölye ve laboratuvar donanımı ve hitap ettiği sektörler bakımından birbiriyle ilişkili ve birbirini destekleyici meslek alanları birlikte uygulanarak okullarda belirli sektör kümelenmelerinin sağlanması için "ihtisas okulları" modelinin de hayata geçirileceğini söyledi. 
 
Öte yandan Şamlıoğlu öğrencilerin fırsat eşitliği temelinde sektörel yoğunluğun bulunduğu yerlerdeki işletmelerde mesleki eğitime katılımlarını sağlayarak mesleki yeterliliklerinin artırılması için ise bölge okulları modelinin uygulanacağını aktardı.    
 
Şamlıoğlu, proje kapsamında başta savunma sanayi, yapay zekâ ve uzay teknolojileri olmak üzere birçok stratejik alanda Türkiye sektörünü ayağa kaldıracak nitelikli iş gücü yetiştirmeye yönelik kamu-üniversite-özel sektörle birlikte etkin çalışmaların yürütülmeye devam edildiğini de aktardı.

Ankara,Milli Eğitim Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu