324379001

BAKAN YUMAKLI AMASYA’DA BİR DİZİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ

BAKAN YUMAKLI AMASYA’DA BİR DİZİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ

BAKAN YUMAKLI AMASYA’DA BİR DİZİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Amasya'ya gitti. Bakan Yumaklı programı kapsamında Valilik ziyareti gerçekleştirdi. Valilik binasına gelirken esnafları da ziyaret eden Bakan Yumaklı esnafla sohbet etti.

Daha sonra Bakan Yumaklı, "Yaylalar Aydınlansın, Hayvancılık Canlansın, Sütün Kalitesi Artsın Projesi" kapsamında Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde düzenlenen güneş enerji paneli dağıtım törenine katıldı. Yumaklı burada yaptığı konuşmada, Amasya'nın göçer hayvancılıkta Türkiye'de önemli yer tuttuğunu, bu kapsamda çiftçilere yönelik önemli projeler ve desteklerin hayata geçirildiğini söyledi.

Üreticileri her zaman desteklediklerini vurgulayan Yumaklı, "Göçer hayvancılık yapan kardeşlerimizin en büyük sorunu, yaylada elektrik olmadığı için üretmiş oldukları ürünler başta olmak üzere sosyal, temel ihtiyaçlarını karşılayacak elektrik ve ona bağlı hususları karşılayamamaktı. Bin bir zorlukta üretmiş oldukları ürünlerin aynı zamanda kalitesinde bozulma olmadan pazara ya da talep edene ulaşmasını sağlayacak elektrik bu konuda önemliydi. Çünkü üretmiş oldukları sütleri buzdolaplarında saklama ihtiyaçlarını ancak bu şekilde giderebileceklerdi." diye konuştu.

Amasya'daki programda 42 üreticiye güneş panelini teslim edeceklerini dile getiren Yumaklı, yüzde 75'inin hibe olacağına işaret etti.

“GIDA ÜRÜNLERİ İHRACATIMIZI 35-40 MİLYAR DOLARA ÇIKARMANIN GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ"

Ülkenin verimli topraklarını bundan sonraki nesiller için hazır hale getirmenin yollarını aradıklarını anlatan Yumaklı, şöyle konuştu:

"Bütün amacımız ülkemizin insanının gıda ihtiyacını, ülkemize gelen turistlerin ve gelip geçer, bir günlük dahi, iki günlük de olsa yolcuların, velhasıl bu ülkede bir şekilde gıdasını temin etmekle yükümlü olduğumuz kimler varsa onların gıdasını herhangi bir eksikliğe mahal vermeden tamamlamak. Bunun yanı sıra çok daha fazla, çok daha kaliteli, katma değerli üreterek 2023 yılında 31 milyar dolara ulaşan gıda ürünleri ihracatımızı 35-40 milyar liraya çıkarmanın gayreti içerisindeyiz. Bu projeyle beraber hep söylediğimiz gibi her alanda üretimin artmasıyla alakalı üretimin sürdürülebilir olması, verimli olması, üretmiş olduğumuz ürünün kaliteli olması, o sektöre yatırım yapılması ve mutlaka kayıt altına alınmasıyla ilgili hususların gerçekleşmesini istiyoruz. Bu memlekette üreten kimler varsa onların hemen yanındayız. Onlarla omuz omuzayız. En zorundan en kolayına kadar hangi ürünü üretirse üretsin, bu ülkenin ihtiyaçlarını ortaya koyma adına gecesini gündüzüne katan o üreticilerimize canıgönülden teşekkür ediyorum."

Güneş enerji paneli dağıtım töreninden sonra Bakan Yumaklı, Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi'nde (TDİ Besi OSB) incelemelerde bulundu.

Yumaklı, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Amasya'nın tarım ve hayvancılıkta Türkiye'nin önemli kentlerinden biri olduğunu söyledi.

TDİ Besi OSB'nin örnek teşkil ettiğine vurgu yapan Bakan Yumaklı, şunları kaydetti:

"Organize tarım bölgeleri bitkisel, hayvansal üretimde üretimimizi arttırmak, verimli ve kaliteli üretime sahip olmak adına üreticilerimizin birbirlerine tecrübe aktarımı ile hem nitelik olarak hem nicelik olarak daha fazla üretim yapılmasına sebep olacak olan en önemli unsurlardan bir tanesi. Amacımız tüketicimizi makul fiyatla ürüne kavuşturmak ama aynı zamanda üretimimizi artırarak üreticilerimizin sürdürülebilir üretimini yapabileceği geliri elde etmesini sağlamaktır."

Bakan Yumaklı daha sonra tarım sektör temsilcileriyle bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Yumaklı burada yaptığı konuşmada: “Tarım, orman ve su alanlarında ortak akılla hareket edecek, Türkiye Yüzyılını üretimin ve üreticinin yüzyılı yapmak için çalışacağız" dedi.



Ankara,Tarım Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu