324379001

BAKAN YUMAKLI, ÇOBANLIK YAPARKEN HAZIRLANDIĞI LGS’DE TÜRKİYE 2’NCİSİ OLAN MUHAMMET’İ TELEFONLA ARAYARAK TEBRİK ETTİ

BAKAN YUMAKLI, ÇOBANLIK YAPARKEN HAZIRLANDIĞI LGS’DE TÜRKİYE 2’NCİSİ OLAN MUHAMMET’İ TELEFONLA ARAYARAK TEBRİK ETTİ

BAKAN YUMAKLI, ÇOBANLIK YAPARKEN HAZIRLANDIĞI LGS’DE TÜRKİYE 2’NCİSİ OLAN MUHAMMET’İ TELEFONLA ARAYARAK TEBRİK ETTİ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Elazığ'ın Arıcak ilçesinde çobanlık yaparken hazırlandığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS)sınavında Türkiye 2'ncisi olan Muhammet Halil Yazar'ı telefonla arayarak tebrik etti.

Elazığ'a en uzak mesafedeki Arıcak ilçesine bağlı Serinevler Mahallesi'nde yaşayan başarılı öğrenci, kasap olan babasına kışın yardım ederken, yazın ise yaylalarda hayvan otlatarak ailesine destek oldu. Çobanlık yaparken LGS'ye hazırlanan 14 yaşındaki Muhammet, 4 Haziran'da gerçekleştirilen sınavdan 494 puan alarak Türkiye 2'ncisi oldu.

BAKAN YUMAKLI'DAN MUHAMMET'E TEBRİK TELEFONU

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, telefonla aradığı Muhammet Halil Yazar'ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Muhammet ise LGS'de elde ettiği böyle bir başarıdan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Tıp Fakültesinde eğitim almayı düşündüğünü ancak tarım alanına da yönelebileceğini belirten Muhammet, “Gelecekte yiyecek, içecek, su kaynaklarımız azalacaktır. Bunlar için de devletimize katkı sağlamayı düşünürüm." ifadelerini kullandı.

Muhammet'in babası Yücel Yazar ile de telefonda görüşen Bakan Yumaklı, “Pırlanta gibi bir evlat yetiştirdiğiniz için sizi çok tebrik ediyorum." dedi.

Baba Yücel Yazar ise 20 sene önce Arıcak'ta lise mezunu bile bulmakta zorluk çektiklerini ancak bugün ilçede 300'e yakın öğretmenin bulunduğunu dile getirerek, “Bu başarı için devletimize ve Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Çocuğumun da ileride devleti için nerede, nasıl bir pozisyon alması gerekiyorsa bunun için elimizden geleni yapmaya çalışırız." diye konuştu.

Bakan Yumaklı, Muhammet'in tarım sektörüne yönelmesi halinde bundan memnuniyet duyacaklarını belirterek, “Bizim dimağı açık, zeki, çalışkan gençlere ihtiyacımız var ki; Türkiye Yüzyılı'nı üretimin yüzyılı yapalım. Tarımda dünyada emsallerimizin zaten birçok noktada ilerisindeyiz ama çok daha ilerisinde olalım inşallah." ifadelerini kullandı.



Ankara,Tarım Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu