324379001

Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, Koruma Altındaki Ukraynalı Çocukları Ziyaret Etti

Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, Koruma Altındaki Ukraynalı Çocukları Ziyaret Etti

Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, Koruma Altındaki Ukraynalı Çocukları Ziyaret Etti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, Antalya’da geçici bakım ve koruma altında bulunan Ukraynalı çocukları ziyaret etti.

“Filistinli Çocuklara Sahip Çıkacağız”

Bakan Göktaş, Gazzeli çocukların Türkiye'ye getirilmesine ilişkin, “Sürecin çok yakından takipçisi olacağız. Ateşkes sağlanır sağlanmaz dün Ukraynalı çocuklara nasıl sahip çıktıysak Filistinli çocuklara Sayın Emine Erdoğan'ın himayelerinde sahip çıkacağız.” dedi.

Bakanlık olarak bir yılı aşkın süredir 489’u çocuk, 180’i yetişkin 669 Ukrayna vatandaşının koruma ve bakım ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Bakan Göktaş, “Onlar bize Ukrayna halkının emaneti. Onları kendi çocuklarımızdan ayırmıyoruz. Her savaşın arkasında trajedi, acı ve yıkım var” dedi.

Bugünlerde insanlık travmasına şahitlik ettiklerini anlatan Bakan Göktaş, “Gazze’de büyük bir insanlık suçu gerçekleştiriliyor. Kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere Filistinli kardeşlerimiz yoğun bombardıman altında. Aldığımız bilgilere göre hayatlarını kaybedenlerin yüzde 72’si kadınlar ve çocuklardan oluşuyor. Dün Ukraynalı vatandaşların yanında olduğumuz gibi bugün de Filistin halkının yanındayız ve Gazzeli çocuklarımız için harekete geçtik.” dedi.

Ateşkes ve barışın sağlanması, aynı zamanda insani yardımların bir an önce intikal etmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü ve dirayetli duruşuyla yoğun diplomasi trafiği yürüttüğünü dile getiren Bakan Göktaş, “İnşallah bir an önce ateşkesin sağlanması için bütün ülkeler birlikte olur. Bu savaşın bitmesi için elimizden geleni yoğun bir şekilde yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Birleşmiş Milletlerdeki Bütün Bakanlara Mektup Gönderdik”

Birleşmiş Milletlerdeki bütün muadil bakanlara mektup gönderdiğini anlatan Bakan Göktaş, kadınlara, çocuklara ve yaşlılara dikkati çektiklerini, Filistin’de yaşanan insanlık suçunun kabul edilemez olduğunu anlattıklarını ve herkesin bir an önce harekete geçmesi için ateşkesin sağlanması çağrısında bulunduklarını vurguladı.

Filistinli çocuklar için harekete geçtiklerine dikkati çeken Bakan Göktaş, şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın himayesinde Filistinli çocukları ülkemizde koruma altına almak için birtakım girişimlerimiz oldu. Geçen hafta Filistinli muadil iki bakanla görüşme sağladık. Çocuklardan da sorumlu Filistin Sosyal Güvenlik Bakanı, bizden çocukları himaye edebilmemiz boyutu için bir teknik ekip kurmamızı önermişti. Dün itibarıyla teknik ekibimiz, bakan yardımcımızın başkanlığında kuruldu. Sürecin çok yakından takipçisi olacağız. Ateşkes sağlanır sağlanmaz dün Ukraynalı çocuklara nasıl sahip çıktıysak Filistinli çocuklara da Sayın Emine Erdoğan’ın himayesinde sahip çıkacağız.”


Ankara,Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu