324379001

Balbey’deki Devlet Konuk Evi’nin restorasyonu tamamlandı

Balbey’deki Devlet Konuk Evi’nin restorasyonu tamamlandı

Balbey’deki Devlet Konuk Evi’nin restorasyonu tamamlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balbey Mahallesi’nde yangında zarar gören 19’uncu yüzyıldan kalma metruk binayı aslına uygun restore ederek, kente kazandırdı. Tescilli bina ‘Devlet Konuk Evi’ olarak Antalya’ya hizmet verecek.

Büyükşehir Belediyesi, Antalya Valiliği ile yaptığı protokole uygun olarak Balbey Mahallesi içinde yer alan ve 2018 yılında çıkan yangında zarar görerek metruk hale gelmiş tarihi yapı için başlattığı restore çalışmasını tamamladı. Balbey Mahallesi’nin cazibesini arttıracak tescilli bina ‘Devlet Konuk Evi’ olarak Antalya’ya hizmet verecek.

ASLINA UYGUN ŞEKİLDE YENİLENDİ

Tescilli yapı aslına uygun olarak restore edilerek, yeniden hayat buldu. Büyükşehir Belediyesi ekipleri yangın sonrası sadece dört duvarı kalan metruk binada titiz bir çalışma gerçekleştirdi. Geçen yıl başlatılan restorasyon çalışmaları kapsamında yapının yangından zarar gören üst katında bulunan ahşap yapılar temizlendi. Yapının taş olan kısımlarında sağlamlaştırma işlemleri yapıldı sonra ahşap karkas sistemi oluşturuldu.

ANTALYA VALİLİĞİ’NE DEVREDİLECEK

Binada güçlendirme çalışması yapıldı, depreme dayanaklı ilave mantolama işlemi uygulandı. Yangında binadaki ahşap öğelerin hepsi zarar görüp kullanılmaz hale geldiği için yeniden imal edildi. Ahşap merdiven, kapılar, çatı, saçaklar ve cumba gibi mimari öğeler aslına uygun şekilde yapıldı. Zemin kısmındaki karo mozaiklerin bir kısmı yangın sonrası muhafaza edilerek temizlendi ve aslına uygun şekilde yeniden imal edilerek döşendi. Ekiplerin son olarak çevre ve peyzaj düzenlemesiyle tamamlanacağı çalışmalar sonrasında protokol gereği Antalya Valiliği’ne teslim edilecek.


Antalya,Antalya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu