324379001

BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI

Son günlerde bazı sosyal medya hesaplarında ve basın yayın organlarında Kütahya Belediyesi’nde işe alınacak personel için referans listesi hazırlandığı; vasıfsız ve kamu yönetimi ahlakını bilmeyen, özellikle tarafı oldukları kesimlerce yönetilen belediyelerde oldukça sıradanlaşan torpil listesinin hazırlandığı yönündeki asılsız, gayri ahlaki iddiaları üzüntüyle takip ediyoruz.

Kamuoyunun öncelikle bilmesini isteriz ki; bu kifayetsiz muhterislerin ortalıkta dolaştırdıkları “Kütahya Belediyesi İşe Alınacak Personel Listesi” ve içeriğinde yer alan gayriciddi referans bölümleri tamamen kurmaca, tamda temsil ettikleri siyasi yapılanmaya yakışan safsatalardan ibarettir. Listede adı geçen hiçbir şahıs Kütahya Belediyesi kadrolarına memur, sözleşmeli, geçici ya da daimi işçi sıfatıyla 657 sayılı kanuna göre işe alınmamıştır. Bahse konu tüm kişiler 696 sayılı KHK kapsamında Personel Çalıştırmaya Dayalı Hizmet Alımı ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne bağlı 1.393 belediyenin tamamında olduğu gibi İŞKUR’a ilanları yapıldıktan sonra hissesinin yarısından fazlası belediyeye ait olan Personel Güvenlik A.Ş.’den temin edilen şirket işçileri olarak Kütahya’ya hizmet eden bu şehrin insanlarıdır. Yaklaşık 264 bin nüfuslu bir şehre hizmet veren Kütahya Belediyesi’nde 422 memur, 19 kadrolu işçi ve 1.691 hizmet alımı suretiyle çalıştırılan şirket personeli dahil toplam 2.132 personel istihdam edilmektedir. Ancak bir müfterinin ortaya attığı personel ismi ve karşısına referans olarak yazdığı hayal ürünü listede yalnızca 28 şirket işçisine yer verilmiştir. Her bir kelimesi ahlaksızlıkla dolu, kinaye ve yakıştırmalarla, kamuoyu vicdanını rahatsız etmek maksatlı, kasıtlı olarak hazırlanan bu listenin Kütahya Belediyesi tarafından hazırlanamayacağı aklı selim vicdanlı her vatandaşımız tarafından anlaşılacağı aşikardır.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası 5 yıllık süre içerisinde sezonluk ya da tam zamanlı olacak şekilde belediyede istihdam edilen hiçbir personelden referans talep edilmemiştir. Kütahya Belediyesi Güvenlik ve Personel A.Ş., yaklaşık 5 yıldır İŞKUR üzerinden çıkılan ilanlarla yaptığı işçi alımlarında referans hanesini başvuru belgesinden kaldırarak Kütahyalı olmayı en büyük referans kabul etmektedir. Birçok konuda olduğu gibi bu konuda da Türkiye’ye örnek olmuş bir kurumu yıpratma çabaları beyhudedir.

Hazırlanan liste Kütahya Belediyesi’nin hizmet alımı yöntemiyle çalıştırdığı 1.691 şirket personelinin içerisinden ismine ulaşabildiklerine, çeşitli yakıştırma ve benzetmelerle; birilerinin yakını olduğunu ima etmişler, hatta Milliyetçi Hareket Partisi’nin İl Yönetimiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan kişilerin referans bölümüne “MHP İl Teşkilatı” yazarak akıllarınca siyasi rant peşine düşmüşlerdir. Aynı ahlaksızlığı yapanlar ismine ulaşamadıkları 1.691 şirket personeline “Ahmet’in, Mehmet’in akrabası, kardeşi, oğlu, kızı vb.” gayriciddi yakıştırmayı yapamamışlardır. Kütahya’da yaşayan her bir birey elbette birilerinin oğlu, kızı, yeğeni, yakını olacaktır. Kütahya’da doğdu, burada akrabaları var diye bu şehrin bir şirketinde işe girmelerinden esef duymak hangi aklın ürünü olduğunu anlamak çok mümkün görünmemektedir. Tüm Türkiye’de bulunan 1.393 belediyede çalıştırılacak işçilerin seçilirken o yerde yaşamamış, hiçbir akrabası olmayan insanları seçmek gibi ütopya beklentisi olan bu müfterilerin akıl tutulmalarını anlamak ve anlamlandırmakta güçlük yaşıyoruz. Bir gazetecinin yakını, bir kooperatif üyesinin oğlu, bir siyasi parti temsilcinin akrabası olmaları sebebiyle bu insanları bu şehirden göndermeyi belediyecilik hizmeti zanneden; kılığından, kıyafetinden, inancından dolayı hakir gördükleri belediye personelini yok sayan yine aynı bu aciz zihniyettir. Belediye Meclis Üyeliği kılıfına sığınarak yaklaşık 5 yıldır her türlü iftirayı atmaktan geri durmayan bir müfterinin bu türden karalamalarının tek hedefi Belediye Başkanımızı ve ekibini itibarsızlaştırarak siyasi rant elde etmektir.

2019 yılında İŞKUR üzerinden ilana çıkılan işçi alımlarında bazı başvuru sahipleri hakkında başlatılan ve o tarihlerde de sosyal medya platformlarında paylaşılarak yıpratma çalışmalarına konu edilen bu listede isimleri yer alan kişilerin dava dosyaları halen devam etmektedir. Şu an yargı süreci devam eden bir hususu Kişisel Verileri Koruma Kanunu’nu ihlal ederek tekraren aynı paylaşımların yapılması, vatandaşları suça iştirak ettiren sosyal medya hesapları ve basın yayın kuruluşlarıyla hukuki mücadelemizin devam edeceğinin bilinmesini isteriz. Kaldı ki devam eden yargılamada paylaşımların hukuka uygun olduğu şeklinde bir değerlendirme yapılmamıştır.

Yaklaşan 2024 Mahalli İdareler Seçimleri öncesi 2021 yılında öne attıkları safsataları yeniden gündeme taşıma gayreti bizlerce manidardır. Siyasi kaygılar nedeniyle alın teriyle çoluğunun, çocuğunun rızkı için çalışan insanları toplumun önüne atmak insanlığa yakışacak bir yaklaşım olmamalıdır.

Hukuki süreç tamamlandığında Kütahya Belediyesi’nin uygulamalarında hiçbir usulsüzlük olmadığı bir kez daha kanıtlanacaktır. Bu mesnetsiz, asılsız ve düzmece iddiaların basın yayın organlarında ve sosyal medyada ortaya atan ve yayan herkes hakkında da hukuki süreci başlatacağımızın bilinmesini isteriz.

Kamuoyunun takdirine saygılarımızla sunarız. Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.
Kütahya,Kütahya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu