324379001

BAŞKAN ALTAY: “ÇATALHÖYÜK’TE ZİYARETÇİLERİMİZİ KONYA’YA YAKIŞIR ŞEKİLDE MİSAFİR EDECEĞİZ”

BAŞKAN ALTAY: “ÇATALHÖYÜK’TE ZİYARETÇİLERİMİZİ KONYA’YA YAKIŞIR ŞEKİLDE MİSAFİR EDECEĞİZ”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımı kısa süre önce tamamlanan Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi’nde incelemelerde bulundu. 4 bin metrekare kapalı alanıyla Türkiye’nin en büyük ahşap kamu yapısının inşa edildiğini belirten B

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Çatalhöyük’teki Karşılama ve Tanıtım Merkezi’nin tamamlandığını dile getiren Başkan Altay, UNESCO tarafından dünyanın ilk yerleşik hayatı olarak kabul edilen Çatalhöyük’ün önemli kültür miraslarından birisi olduğunu vurguladı.

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK AHŞAP KAMU YAPISINI İNŞA ETTİK”

Başkan Altay, Çatalhöyük’te arkeolojik kazıların uzun yıllardır devam ettiğini belirterek, “Bu yapmış olduğumuz karşılama merkeziyle birlikte geçmişten itibaren Çatalhöyük’ün hikayesini ve o dönemdeki insanların yaşamını anlatan önemli bir merkez inşa edilmiş oldu. 4 bin metrekare kapalı alanıyla Türkiye’nin en büyük ahşap kamu yapısını inşa etmiş olduk. Ziyaretçilerimizi Konya’ya yakışır bir şekilde misafir edeceğimiz, gelenlerin Çatalhöyük’le ve bundan 9 bin yıl önce insanların yaşamlarıyla ilgili önemli bilgi edinecekleri bir merkez hayata geçirildi” ifadelerini kullandı.

EKONOMİYE CİDDİ KATKI SAĞLANACAK

Konya’nın bir turizm şehri olması konusunda ciddi yatırımlar yaptıklarına dikkati çeken Başkan Altay, şöyle devam etti:

“Çatalhöyük de Beyşehir Eşrefoğlu Camii ile birlikte UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde olan iki varlığımızdan birisi. Dolaysıyla bundan sonra hem ziyaretçilerimizin artması, Çumra’nın ve Konya’nın ekonomisine ciddi bir katkı sağlaması hem de kültürel mirasımıza sahip çıkmamız adına önemli bir eser ortaya çıkmış oldu. İnşallah en kısa sürede resmi açılışını da gerçekleştirerek, kültür ve turizm hayatımıza kazandırmış olacağız. Çumra’mıza, Konya’ya ve Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

“ÇATALHÖYÜK İÇİN, ÇATALHÖYÜK TURİZMİ İÇİN BİR MİLAT OLACAĞINA İNANIYORUM”

Çumra Belediye Başkanı Recep Candan da Çatalhöyük’ün çok kıymetli bir miras olduğunu vurgulayarak, “Ziyaretçi karşılama merkezimiz tamamlanmış oldu. Bu hizmetten dolayı öncelikle tüm Çumralılar adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a şükranlarımızı arz ediyorum. Merkezimiz, Çatalhöyük’te nasıl bir hayat yaşandığını öğrencilerimizin, gençlerimizin ve turistlerimizin anlayabilmesi bakımından son derece değerli bir hizmet ve yatırım oldu. Çatalhöyük için, Çatalhöyük turizmi için bir milat olacağına inanıyorum. Hem Çumra’mız hem Konya’mız hem ülkemiz hem de insanlık açısından çok değerli bir hizmet kazandırılmış oldu. Hayırlı olsun” dedi.


Konya,Konya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu