324379001

BAŞKAN ALTAY TDBB YÖNETİM KURULU TOPLANTISI'NA KATILDI

BAŞKAN ALTAY TDBB YÖNETİM KURULU TOPLANTISI

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, birliğin Rize’de düzenlenen yönetim kurulu toplantısına katıldı. Başkan Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize ile Kırgızistan Cumhurba

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, birliğin yönetim kurulu toplantısına katıldı.

Rize Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen TDBB Yönetim Kurulu Toplantısı’nda konuşan Başkan Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize ile Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un memleketi Tüp şehri arasında kardeş şehir ilişkisinin başlangıcını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

TDBB'nin temel amaçlarından birinin de gönül coğrafyasındaki belediyeler arasında kardeş şehir ilişkisini yürütmek olduğunu vurgulayan Başkan Altay, "Bu manada ülkelerimizin kardeşliğini, şehirlerimizin kardeşliğine ilave ediyoruz. Bu önemli imza ile Türk dünyası adına önemli bir başlangıç yapılmış olacak" dedi.

Başkan Altay, TDBB'nin önemine işaret ederek, "TDBB, Türkiye'deki belediyelerin, ülkeler arasındaki belediye ilişkilerini korumak, kültürel mirasa sahip çıkmak, kardeş şehir ilişkilerini genişletmek ve belediyecilik anlayışımızı tüm gönül coğrafyamızdaki belediyelere taşımakla ilgili kurulmuş önemli bir kuruluştur" diye konuştu.

Toplantıya katılan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise, “Bizim için önemli olan Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un doğduğu şehir olan Tüp ilçesi ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın şehri olan Rize'nin kardeş belediye olması. İnşallah bundan sonra iki şehrin arasında da bu kardeşlik köprüsü devam edecek" dedi.

Kırgızistan'ın kuzeyindeki Issık Göl Bölgesi'ne bağlı Tüp ilçesinin Belediye Başkanı Kanybek Adiev de Rize ile Tüp'ün kardeş şehir olmasına, iki ülkenin liderlerinin vesile olduğunu belirterek, "Kırgızistan Cumhurbaşkanı ile Türkiye Cumhurbaşkanının memleketlerinin kardeş olması tarihte ilk kez yaşanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Birlik üyelerinin katıldığı toplantıda, konuşmaların ardından, Metin ile Adiev, kardeş şehir protokolünü imzaladı.


Konya,Konya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu