324379001

Başkan Beyazgül, ‘’Müzik Alanında Kimse Bize Rakip Olamaz’’

Başkan Beyazgül, ‘’Müzik Alanında Kimse Bize Rakip Olamaz’’

Başkan Beyazgül, ‘’Müzik Alanında Kimse Bize Rakip Olamaz’’

Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Müzik alanında Şanlıurfa’ya kimsenin rakip olamayacağını söyledi.

Yanık sesleriyle ünlü çok sayıda sanatçı yetiştiren, müzik alanındaki köklü birikimiyle Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Müzik Şehri seçilen Şanlıurfa’da, Büyükşehir Belediyesi tarafından Urfalı Musiki Ustaları Anma Gecesi düzenlendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Konservatuvar Şube Müdürlüğü tarafından Şair Nabi Kültür Merkezinde düzenlenen geceye Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yanı sıra AK Parti İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, Grup Başkanvekili Faruk Bayuk, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, İl Müftüsü Ramazan Tolan, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kültür, sanat ve müzikle Şanlıurfalı sanatçılara verdiği önemi her defasında ortaya koyan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği programla, Şanlıurfalı Musiki Ustalarını andı. Programda Musiki Ustalarının ölümsüz eserleri seslendirildi.

Müzik alanında Şanlıurfa’ya hiç kimsenin rakip olamayacağını anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa’da herkesin sesi çok güzeldir. Şanlıurfa’nın bir müzik şehir olması için UNESCO’ya müracaat yaptık ve sahadaki durumu güzel bir şekilde yansıttık. Şanlıurfa Müzik Şehri olmayı hak ediyordu. UNESCO’dan Şanlıurfa’nın Müzik Şehri olma hak edişini aldık. UNESCO Şanlıurfa'yı bir Müzik Şehir olarak tescilledi. Şanlıurfalılar müziği kalbe nakşetmiştir. Musiki Ustalarının yazdığı eserlerde çok güzel hikayeler vardır. O hikayeler zaman içerisinde müzik olmuştur ve bu şekilde Şanlıurfa halkının duygularına hitap etmiştir. Bizim müzik yönünde böyle bir alışkanlığımız var. Bu toplum bu şekilde yaşantısını insanlara gösterdi ve şimdi turistler akın akın sıra gecelerine geliyorlar. Şanlıurfa’nın bir bilim şehri olması, gençlerimizin bilim adamı olma özelliğini de ortaya çıkarmak için gayret içerisindeyiz. Zaten müzik alanında kimse bize rakip olamaz. Rakip olmaları da mümkün değildir’’ diye konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, gecenin sonunda Urfa Musikisine emek verenlere plaket takdim etti.


Şanlıurfa,Şanlıurfa Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu