324379001

Başkan Büyükkılıç: “OSB’yi Talas’a Bağlayacak 70 Milyon TL’lik Yol, Trafiğe Açıldı”

Başkan Büyükkılıç: “OSB’yi Talas’a Bağlayacak 70 Milyon TL’lik Yol, Trafiğe Açıldı”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Organize Sanayi Bölgesi’ni Talas bölgesine bağlayacak ve Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndan Mehmet Özhaseki Bulvarı’na doğrudan ulaşım imkânı sağlayacak 70 milyon TL maliyetli yolun trafiğe açıldığ

Kent merkezi ve kırsalda önemli ulaşım yatırımlarını hayata geçiren Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehrin ulaşım ağını genişletecek ve konforu arttıracak önemli ana arterlerdeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Organize Sanayi Bölgesi’ni 15 Temmuz Bulvarı ile Mehmet Özhaseki Bulvarı üzerinden Talas’a bağlayacak ana arterlerden biri olarak projelendirilen toplam 12 kilometre uzunluktaki 15 Temmuz Bulvarı’nın yapım çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

“15 TEMMUZ BULVARI’NIN ÖNEMLİ BİR KESİMİ HİZMETE AÇILMIŞ OLDU”

Büyükkılıç, Hacılar yolu ve Eskişehir gecekondu önleme bölgesi arasında kalan Danişmentgazi Mahallesi’ne uzanan 2 bin 200 metrelik yol kesiminin tamamlanarak trafiğe açıldığını, böylece 15 Temmuz Bulvarı’nın önemli bir kesiminin hizmete açılmış olduğunu ifade etti.

Kayseri ulaşımına önemli bir ana arter kazandırılmış olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, yolda yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

“15 Temmuz Bulvarı’nın önceki yıllarda tamamlanan Fatih Sultan Mehmet Bulvarı ile Hacılar yoluna kadar olan 4 kilometrelik kesiminin devamında yer alan, 30 metre imar genişliğine sahip bu yolda, kazı dolgu işleri, kanalizasyon, yağmur suyu drenaj hatları, üstyapı malzemesi serimi, refüj bordür imalatları, peyzaj çalışmaları ve asfalt çalışması yapıldı. Gerekli kısımlarda otokorkuluk, yatay ve düşey işaretlemeler ve diğer yol güvenlik elemanları da yapılan yolda aydınlatma için yeni hat çekimi ve direk dikme işleri geçekleştirildi. Yaya yolları, bisiklet yolları, istinat yapıları gibi gerekli tüm donatılarıyla birlikte her türlü detayın düşünüldüğü yolun taşıt trafiğine açılmasıyla birlikte Kayseri ulaşımına önemli bir ana arter kazandırılmış oldu.”

“ŞEHRİN DOĞUSU VE BATISI ARASINDA HIZLI VE GÜVENLİ ULAŞIM İMKÂNLARININ ARTTIRILMASI AMAÇLANDI”

Büyükkılıç yolun tamamlanması ve trafiğe açılmasıyla birlikte şehrin doğusu ve batısı arasında hızlı ve güvenli ulaşım ağına yeni bir yol eklendiğini belirterek, “Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndan Hisarcık yoluna doğrudan ulaşım imkânı sağlandı. Kartal Bulvarı’na alternatif olarak planlanan bu yol ile şehir merkezinden Organize Sanayi Bölgesi istikametinde Kartal Kavşağı’nın ve devamındaki kavşakların araç yoğunluklarının azalması, şehrin doğusu ve batısı arasında hızlı ve güvenli ulaşım imkânlarının arttırılması amaçlandı” diye konuştu.

“15 BİN TON SICAK ASFALT SERİLDİ”

Yol çalışmalarında kazı dolgu imalatları kapsamında 250 bin metreküp toprak hareketi yapıldığını söyleyen Başkan Büyükkılıç, “15 bin ton sıcak asfalt serilmiş, içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarından oluşan toplam 9 bin metre altyapı hattı döşenmiştir. 15 Temmuz Bulvarı’nın bu kesiminde yapılan çalışmaların toplam yatırım bedeli güncel rakamlara göre yaklaşık 70 milyon TL’dir. Şehrimize, bölgemize hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Yeni yolun kente hayırlı olması temennisinde bulunan Büyükkılıç, araç sürücülerine de bir kez daha trafik kurallarına uymaları konusunda çağrıda bulundu.



Kayseri,Kayseri Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu