324379001

Başkan Büyükkılıç’tan “Gesi Bağları” Sürprizi

Başkan Büyükkılıç’tan “Gesi Bağları” Sürprizi

Başkan Büyükkılıç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile birlikte Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Uluslararası Günü Programı’na katılarak, ‘Gesi Bağları’ türküsünü seslendirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç ile birlikte Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Uluslararası Günü dolayısıyla Bilim Merkezi’nde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katılımlarıyla düzenlenen programda geleceğin bilim insanı olacak genç kızlarla bir araya geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Kayseri Bilim Merkezi’nde gerçekleşen Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Uluslararası Günü Programı’na Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve eşi Sümeyra Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, AK Parti İstanbul Milletvekili Rumeysa Kabak, AK Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Başkan Büyükkılıç, torunlarının biri keman, diğerinin piyanoda iyi bir noktada olduğunu, kendisinin zaman zaman eşlik ettiğini belirterek, “Berra ve Beyza isminde 2 güzel torunumuz var. Birisi keman birisi de piyano da iyi bir noktada. Dedeleri de eşlik ediyor zaman zaman. Şimdi de anneanneleri burada. Ben de döneminin fakülte birincisi olarak, bir doktor eşe sahip bir belediye başkanı olarak sizlere hizmet etmenin başarımın en büyük sırrının kıymetli eşim olduğunu paylaşmak istiyorum” dedi.

Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerinden oluşan koro tarafından verilen konsere eşlik eden Başkan Büyükkılıç, Türk musikisinde efsaneleşmiş olan Gesi Bağları türküsünü de söyleyerek, katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Tüm kadınların ve kız çocuklarının Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Uluslararası Günü’nü kutlayan Başkan Büyükkılıç’a seslendirdiği türküyle salondakiler tarafından alkışlarla destek verildi.

Büyükkılıç, Prof. Dr. Nurhan Karaboğa ile TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri çerçevesinde biyoloji alanında İç Anadolu Bölge Birincisi olan 12’nci sınıf öğrencisi Şeyma Aslan’ı tebrik ederken, öğrenci Aslan’a burs vereceğini söyledi.

Kadın Kooperatifleri tarafından dokunan yün kilimi Bakan Göktaş’a hediye eden Başkan Büyükkılıç, “Müsaadenizle Şeyma’ya da eğitim yardımını belediyemizden vermek istiyorum. Şeyma, bir bursta bizden almış oldun. Sen okumaya devam et” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da Türkiye Yüzyılı'nın kadınların yüzyılı olacağını belirtirken, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise, “Bizler sizin bizlere, bu kızlarımıza olan güveninizi boşa çıkarmayacağız. İnşallah bir çalışıyorsak iki çalışacağız ve evlatlarımızın önünü açacağız” dedi.

Kayseri Bilim Merkezi'ni İlgiyle İncelediler

Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve katılımcılar Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten Türkiye’deki 6 TÜBİTAK destekli bilim merkezinden birisi olan Kayseri Bilim Merkezi’ni ilgiyle gezerek, incelemelerde bulundu.

Bakan Göktaş, bilim merkezi içerisindeki bisiklet hareket alanını da deneyimlemeyi ihmal etmedi.



Kayseri,Kayseri Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu